Jelena Janković: Mesto mi je u vrhu!

"Odlično sam odigrala. Bila sam, zaista, na nivou. Nisam dala šansu svojoj protivnici i nametnula sam svoju igru. Naravno, zadovoljna sam učinkom. Imala sam malo vremena da završim meč pre mraka, što sam i uspela da uradim" bila je raspoložena Jelena Janković posle pobede.

Jednostavno, sve je funkcionisalo bespreotrno.

"Odlično serviram. Držim svoj servis, naročito u važnim trenucima. S osnovne linije igram dosta dobro, čekam šansu za bekhend. To zasad funkcioniše dobro. Ne dam protivnicama da stanu" analizirala je Jelena elemente svoje igre.

S Amerikankom je do sada igrala samo jednom, prošle godine, u Indijan Velsu, i izgubila. Sada su račini naplaćeni,i to s kamatom. Obećala je Jelena Janković da će ovoga puta igrati mnogo bolje,i to se obistinilo. Samo dva izgubljena gema svakako ulivaju poverenje pred veliko četvrtfinale.

"Svaki dobijeni meč uliva još više samopouzdanjai vere u sebe. Bitno je samo da igram dobro i da sam skoncentrisana. Ovo je veliki turnir i treba iskoristiti svaku šansu. Pokušaću da održim ovaj nivo što više mogu, da igram s što manje oscilacija, da bi pobeđivala igračice iz vrha. Imam već dosta pobeda protiv njih. Želim da se vratim u vrh i da idem daleko na velikim turnirima. Mislim da mi je mesto ovde. Drago mi je što se vraćam i što sebe ponovo dovodim u situaciju da igram protiv najboljih igračica na svetu, što pružam sebi šansu da se nadmećem s njima i da ih pobeđujem", zaključila je Jelena Janković posle ekspresne pobede nad Hemptonovom.

Biće to deveti duel Jankovićeve i Šarapove, a Ruskinja vodi sa 7:1 u pobedama i dobila je poslednja četiri susreta.

Izvor: Novosti

Pogledajte još