Praksa za studente u javnim preduzećima

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović kazala je nakon potpisivanja protokola da će na osnovu te saradnje studenti dobiti mogućnost da steknu praksu u javnim preduzećima i agencijama u nadležnosti Ministarstva, kao i u samom Ministarstvu.

"To je krovni sporazum, a tokom leta će biti napravljeni aneksi sporazuma o saradnji sa fakultetima, da bi do septembra bio raspisan konkrurs za praksu", kazala je ona.

Mihajlovićeva je navela da na četiri državna univerziteta u Srbiji trenutno sudira 181.590 studenata ističući da je to "naša budućnost".

"Strateški cilj je da studenti završnih godina obavljaju praksu, ali pre svega da ostanu u ovoj zemlji" kazala je ona.

Mihajlovićeva je dodala da je cilj da se razvije tržište rada u Srbiji i izrazila uverenje da se to može postići partnerskim odnosom između univerziteta, Vlade i privrede.

"Ono što brine svakog člana Vlade i svakog rektora je to što je najveći broj nezaposlenih među mladima ispod 30 godina"
, istakala je Mihajlovićeva i dodala da je bi svi trebalo da se uključe u rešavanje tog problema.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević kazao da je sporazum sa Ministarstvom omogućiti da se značajno poveća broj studenata koji će dobiti praksu.

Protokole o saradnji sa Ministarstvom pored rektora beogrdskog univerziteta potpisali su i rektori univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu Dragan Antić, Miroslav Vesković i Slobodan Arsenijević.

Izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.