Čurug: Park posečen zbog koncerta Miroslava Ilića?

"Park je uspeo da preživi Drugi svetski rat, ali ne i političare iz žabaljske opštine. Napravili su prazan prostor ispred crkve, popločali ga behatonom i najavili koncert Miroslava Ilića", rezigniran je jedan Čuružanin, koji je želeo da ostane anoniman.

Predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić, demantuje da su stabla pala zbog Ilićevog koncerta i dodaje da je projekat uređenja platoa pripremljen uz saglasnost opštinske uprave i odeljenja za urbanizam. Božić kaže da je park posečen jer je bio, kako navodi, "ruglo".

"Tu su nekada izviđači, s obzirom da je Čurug bio poznat i po izviđačima i dolasku izviđača iz ostalih mesta, svake godine za 1. maj sadili po neko drvo, bez plana, bez projekta i, naravno, to se na kraju pretvorilo u stvarno jedno ruglo ispred crkve. Godinama se nije moglo prolaziti kroz taj park", kaže Božić za 021.

(old_image)

Pre odluke o rušenju nije bilo javne rasprave, međutim, Božić tvrdi da ona i "nije obavezna, budući da su meštani demokratski izabrali svoje predstavnike u opštinskoj vlasti".

"U početku to, normalno, deluje kao šok, međutim, lokalna samouprava nikada ne radi bez konsultacije sa građanima. S obzirom da su legitimni predstavnici građana Čuruga u savetu mesne zajednice izabrani na izborima prošle godine 5. avgusta naravno da oni mogu donositi odluke u ime građana Čuruga i naravno funkcioneri lokalne vlasti u opštini Žabalj", tvrdi Božić.

Prema njegovim rečima, za ovaj posao nije bio neophodan paraf Zavoda za zaštitu prirode, jer se porušena stabla ne nalaze na listi zaštićenih vrsta.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još