Najekstremnije mršavljenje – ušivanje zakrpe za jezik (VIDEO)

0

Plastična mrežica koja se zašiva na jezik otežava unošenje hrane zbog čega je osoba koja se opredelila za ovakvu metodu prinuđena da unosi samo kašasta i tečna jela.

„Čudesna“ zakrpa, kako je mnogi zovu, ušiva se za jezik sa šest kopči, što unošenje hrane čini izuzetno bolnim. Ovaj metod je lansirao hirurg na Beverli Hilsu, Nikolas Čurgej a pomoću njega možete izgubiti 13,5 kilograma mesečno – naravno uz dosta bolova.

Doktor Čurgej upozorava da pacijenti mogu iskusiti oticanje jezika i poteškoće prilikom govora nakon obavljene intervencije.

Ono što je najvažnije jeste da se zakrpa može nositi samo mesec dana, budući da se nakon toga tkivo jezika regeneriše, te plastičnu mrežicu integriše u njega zbog čega ju je kasnije nemoguće skinuti.

U tih mesec dana, dr Čurdej savetuje laganu tečnu ishranu u vrednosti 800 kalorija dnevno, koja “obezbeđuje potrebne dnevne nutritivne vrednosti”.

Proceduru, koja košta dve hiljade dolara u njegovoj klinici u Los Anđelesu, obavilo je do sada 60 žena od 2009. godine.

Inače, u Venecueli koja važi za zemlju u kojoj se obavlja najviše estetskih zahvata u svetu, žene ovu plastičnu mrežicu mogu da zašiju za samo 150 dolara.

“Venecuelanke jako paze na svoj izgled”
, rekla je Ana Marija Para, koja radi u klinici u Karakasu gde je od 2011. godine 900 žena obavilo ovaj zahvat.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.