Slučaj torbe pune novca koja nestaje: Nameštaljka za predsednika Federecije BiH (VIDEO)

Snimak koji je objavljen je od 26. aprila. Tada je državni tužilac, Dijana Kajmaković, u pratnji pripadnika SIPA, ušla u Budimirov kabinet s namerom da ga uhapsi.

Budimir je u to vreme bio u svom kabinetu u Sarajevu, ali se u njegovom kabinetu u Mostaru nalazio Ivan Knezović, jedan od svedoka insajdera, koji je, prema planu Tužilaštva BiH, navodno, trebalo da mu preda označeni novac u takozvanom simuliranom otkupu.

S obzirom na to da Budimir nije bio u kancelariji, plan je propao, a kamere su potom zabeležile kako je Kajmakovićeva izvela Knezovića u hodnik i rekla mu gde da sedne.

Navodno, više puta Knezović je bezuspešno pokušao da torbicu sa novcem ubaci u kutiju za odlaganje kišobrana, koja je pored vrata kabineta Živka Budimira.

Napokon, kako snimak pokazuje, kada pripadnik SIPA okreće leđa Knezoviću, koji koristi priliku i torbicu sa novcem ubacuje u kutiju za odlaganje kišobrana.

Nekoliko sekundi potom, Knezović se udaljava od kutije. Prelazi na drugu stolicu, a zatim na treću. Dvadesetak minuta kasnije tužilac Kajmaković naređuje pripadnicima SIPE da odvedu Knezovića.

Tog dana Ivan Knezović nije uhapšen. Tužioci ga nisu uhapsili ni mesec dana nakon toga. Torbica sa označenim novcem koju je ubacio u kutiju za odlaganje kišobrana ispred kabineta Živka Budimira nije se našla na spisku dokaza koje je Tužilaštvo priložilo Sudu BiH.

Gde se nalazi torbica i novac – zasad niko ne zna.

Izvor: kurir.rs

Pogledajte još