Rakočević: Pokazali smo karakter i snagu!

"Jako bitna pobeda, bili smo saterani u ćošak kod 2:0, imali smo problema sa povredama, lošu formu, ali smo pokazali da imamo snage i karakter. Bilo je jako teško, mnogo faulova, kontakata, pritiska, ali uspeli smo da odradimo posao kako bi trebalo i ostanemo u životu", rekao je Rakočević novinarima posle pobede sa 81:74.

Rakočević, koji je jedno vreme pauzirao zbog povrede, kazao je da se nada da će izdržati do kraja finalne serije.

"Imao sam jako tešku povredu, trebalo je da budem van terena mesec dana. Vratio sam se za 10 dana, previše rano, dosta sam se osećao loše i nesigurno. Ispao sam iz forme, osećao tegobe, ali sam se malo vratio u formu koja me je pratila pre povrede i nadam se da će me noga poslužiti za dalje", kazao je Rakočević.

Krilni košarkaš Zvezde Bojan Subotić rekao je da je njegova ekipa odigrala požrtvovano i timski.

"Konačno smo odigrali kao tim u prelomnim trenucima utakmice, gde smo izgubili prethodne dve. Odigrali smo požrtvovano, timski. U četvrtoj utakmici treba očekvati neizvesan i tvrd meč, pravo finale", rekao je Subotić.

Marko Simonović je kazao da je serija duga i da je bitno da svaki igrač bude razigran.

"Nismo odustajali, hiljadu puta smo tokom sezone bili u teškoj situaciji i uspeli da se vratimo. Malo nam je lakše, ali oni imaju meč loptu. Ništa nije gotovo, ali sada igramo pred domaćom publikom. Ovo je duga serija, mnogo utakmica i bitno je da svaki igrač bude razigran. Teško je njima, teško je nama, ali nema izgovora. Ovo je kraj, sada se ide preko granice", rekao je Simonović.

Sledeća utakmica igraće se u sredu od 19.00 u hali Pionir, a domaćin će biti Zvezda. šampion Srbije postaće ekipa koja prva dođe do tri pobede.

Beta

Pogledajte još