Muškarac ilegalno držao 14 albino lavova (VIDEO)

Prilikom pretresa kuće Montrija Bonproma u blizini Bangkoka pronađeno je na stotine ptica, divljih mačaka, kornjača, majmuna i ostalih zaštićenih vrsta za koje se veruje da su iz inostranstva i sa Tajlanda, a policija i šumske službe zadužene za zaštitu životinja pronašle su i leoparda koji je takođe po tajlandskom zakonu zaštićena vrsta.

Ovo je jedno od najvećih otkrića ilegalnog posedovanja zabranjenih životinjskih vrsta, a policijski zvaničnici su saopštili da bi čovek koji ih je skrivao mogao da bude osuđen na četiri godine zatvora.

"Primili smo anonimni poziv iz komšiluka o čudnom mirisu i nakon što smo pretražil mesto pronašli smo skrivene životinje",
saopštili su iz policije.

Montri Bonprom koji poseduje prodavnicu egzotičnih životinja je već bio osuđivan za trgovinu zaštićenim divljim životinjskim vrstama.

Tajland ima reputaciju međunarodnog krujumčarskog centra za retke životinjske vrste i tradicionalnih lekova koji se prave od životinjskih organa.

Kada se sudski proces završi neke od životinja mogle bi da budu puštene u prirodu, dok će ostale najverovatnije biti poklonjene zoološkim vrtovima.

Izvor: b92

Pogledajte još