Ančeloti ima sve kvalitete za klupu Čelsija

LONDON, 28. maja 2009. (Beta-AP) - Privremeni trener Čelsija Gus Hidink ocenio je da Karlo Ančeloti ima sve kvalitete da ga nasledi na toj funkciji na kraju fudbalske sezone, ako se odluči da napusti Milan.

Hidink će napustiti Čelsi posle subotnjeg finala FA kupa sa Evertonom, u kome će pokušati da osvoji trofej i tako spreči klub da i drugu uzatopnu sezonu završi bez titula.

"Ančelotijeva igračka i trenerska karijera u Italiji puna je trofeja i iskustava. Vrlo je neposredan i otvoren, što su kvaliteti koji su vam potrebni. Volim da sam vrlo neposredan. Ako pogrešim, priznaću, jer u odnosu sa igračima morate biti direktni", rekao je Hidink.

"Morao sam ove nedelje da razočaram sedmoricu igrača koji ili neće biti u startnoj postavi ili ih uopšte neće biti u sastavu, a koji bi svi voleli da igraju u finalu kupa. Nadam se, međutim, da me neće optužiti za pogrešno rukovođenje. Moram to da napravim ličnim suočavanjem", rekao je Hidink.

Ančeloti je igrao 15 godina u Milanu i bio je jedan od glavnih igrača u timu koji je osvojio dve uzatopne titule prvaka. Trener je postao 2001. godine i do tada je doveo klub do dve titule u Ligi šampiona, dva evropska Superkupa i Svetsko prvenstvo klubova.

Čelsi nije osvojio prvenstvo Engleske od 2006. godine, a jedino finale Lige šampiona izgubio je prošle godine na penale.

Hidink nije želeo da javno priča o tome šta bi njegov naslednik mogao da uradi, ali je kazao da bi se Ančeloti lepo slagao sa igračima koji su sada na "Stamford bridžu".

"Poznajem čoveka lično. Sreli smo se nekoliko puta. Poslednji put je bilo na oproštajnoj utakmici Japa Stama. Lepo smo se družili to veče. On je vrlo, vrlo dobra osoba", rekao je Hidink.

Pogledajte još