Otkrivamo: Šta to svaka žena mora da zna o seksu

0

Razgovor o seksu i načinima kako ga poboljšati vrlo je lak ako postavljate prava pitanja, a doktor i autor knjige "Šta je dole? Pitanja koja biste postavili svom ginekologu da vam je najbolji prijatelj" Lisa Rankin otkriva kako sa partnerom razgovarati o tim škakljivim temama i šta to svaka žena jednostavno mora znati o seksu.

Razgovor o kontraceptinoj piluli
O seksu je dosta teško razgovarati kada se nalazite usred vođenja ljubavi. Umesto toga, o pozama koje želite isprobati, stvarima koje vam se sviđaju ili pak ne sviđaju ili vrsti kontracepcije razgovarajte u opuštenom okruženju.

Potrudite se oko svog orgazma
Žene koje mogu bez problema da dožive orgazam tokom seksa naučile su kako da stave pravu jačinu pritiska na klitoris. Inače je sasvim normalno da vam je potrebna dodatna stimulacija bilo da se radi o oralnom seksu, masturbaciji ili pak seks igračkama kako biste postigli orgazam.

Ne može uvek imati erekciju
Nakon ejakulacije većina muškaraca doživljava određeno vremensko razdoblje u kojem su psihički nesposobni za erekciju, bez obzira na jačinu i način stimulacije.

Normalno je da vagina ima miris
Svaka vagina ima drukčiji, jedinstven miris, a određene stvari mogu uticati na oblikovanje tog mirisa. Previše bakterija može uzrokovati neprijatan miris. Vežbanje takođe može pojačati miris jer je intimna zona prepuna znojnih žlezda, baš poput pazuha.

Neki mitovi mogli bi biti istiniti

Iako nema čvrstih dokaza koji bi podržali mit da određeni položaji tokom i nakon seksa pomažu u začeću, ta verovanja imaju određenu logiku; treba odabrati one položaje koji bi optimizovali količinu sperme koja ulazi.

U redu je malo glumiti
Naravno, glumljenje orgazma neće poboljšati vaš seksualni život, ali uživljavanje i predigra mogli bi vas dovesti u uzbuđeno stanje, čak ako prvobitno niste bili raspoloženi za seks.

Neke žene alergične su na seks
Iako ovo nije tačno, u retkim slučajevima neke žene razviju alergije na spermu, kondome, lubrikante i/ili spermicide. Žene u tom slučaju najčešće osećaju svrabež i oticanje nakon polnog odnosa, a u nekim slučajevima te reakcije mogu biti opasne po život. U tome slučaju svakako bi trebalo posetiti lekara.

Isprobavanje novih stvari
Uvek isprobavajte nove poze, a ako vam ponestane ideja, inspiraciju potražite u erotskim filmovima i knjigama.

Dogovorite sastanak za seks

Ako se borite s hrpom prljavog posuđa i odeće, decom i čišćenjem, velike su šanse da ćete preskočiti seks. Da seks ne bi pootpuno nestao iz spavaće sobe, sastanke dogovorite unapred i nemojte da kasnite.

Budite malo nastrani
Ako ste zapeli u seksualnoj rutini, vreme je da preduzmete nešto po pitanju toga. Izvadite vibrator iz fioke ili neku drugu seks igračku i bacite se na vruće igrice sa partnerom. Ukoliko do sada niste nikada eksperimentisali sa seks igračkama, možda je vreme da odete u šoping.

Delovanje Viagre
Viagra povećava protok krvi prema klitorisu, a na isti način dovodi krv u penis kod muškaraca, ali čini se kako su žene uglavnom ravnodušne prema toj fizičkoj promeni. Zašto je to tako? Seksualno uzbuđenje kod žena zavisi od mnogih složenih faktora koji su obično više psihološki nego fizički.

Nije normalan bol tokom odnosa
Bol za vreme seksa normalna je kada je to prvi put, ali nakon toga, niz razloga (upala tkiva, nenamerne kontrakcije mišića i slično) mogu biti odgovorni za osećaj nelagode. Osim toga, treba imati na umu i kako se kod žena fizički signali mogu manifestiovati kao odgovor na psihološke probleme. Stoga, svakako treba otvoreno razgovarati sa partnerom i posetiti lekara.

Iznenadna želja za seksom itekako je poželjna
Situacija u kojoj žena priželjkuje više seksa od svog partnera je potpuno normalna pa je tako i nedavno istraživanje pokazalo kako čak 80 odsto udatih žena žudi za malo više akcije u spavaćoj sobi. Otvoreno razgovarajte sa partnerom i pronađite uzrok njegovog smanjenog libida.

Sasvim je u redu da telo proizvodi zvukove

Ispuštanje vaginalnih gasova događa se gotovo svakoj ženi jer se vagina i maternica pomiču za vreme penetracije što uzrokuje da vazduh uđe unutra. Ako vam se dogodi da telo proizvede takve zvukove, jednostavno se nasmejte. Seks bi trebao biti zabavan i bez pravila.

Telo se može prilagoditi “većem” muškarcu
Vagina se s vremenom može prilagoditi većem penisu, ali u nekim slučajevima potrebno je malo vremena. Ako vam ne ide od prve, možete se posavetovati s doktorom i potražiti pomoć u lubrikantima i masažama za opuštanje mišića.

Izvor: tportal

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.