Miškovićevi branioci se žalili na odbijanje jemstva i kućnog pritvora

Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić rekla je danas Tanjugu da je žabla Miškovićeve odbrane stigla u sud 13. juna i da o njoj još nije odlučeno.

Osporeno rešenje doneo je Specijalni sud 4. juna, a već 7. juna mu je produžio pritvor za još mesec dana.

Apelacioni sud može odlučujući po izjavljenoj žalbi da je usvoji i ukine rešenje Specijalnog suda kojim nalaže da se odlučivanje ponovi, a može i da preinači rešenje. Takođe, može žalbu da odbije i potvrdi pritvor Miškovciću. Mišković se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od 12. decembra prošle godine, kad je uhapšen.

Posle šest meseci istrage, Tuzilastvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optuznicu protiv njega i jos deset osoba zbog navodnog nezakonitog izvlacenja i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz vise preduze puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budzet Srbije za 472 miliona dinara.

Krivično vanpretresno veecijalnog suda produžilo je 7. juna pritvor za još mesec dana Miškoviću, kao i vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još