Miškovićevi branioci se žalili na odbijanje jemstva i kućnog pritvora

0

Branioci vlasnika “Delta holdinga” Miroslava Miškovića žalili su se Apelacionom sudu u Beogradu na rešenje Specijalnog suda kojim je odbijen njihov predlog da se Miškoviću ukine pritvor uz jemstvo koje odredi sud ili da mu se pritvor zameni zabranom napuštanja stana (kućni pritvor).

Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić rekla je danas Tanjugu da je žabla Miškovićeve odbrane stigla u sud 13. juna i da o njoj još nije odlučeno.

Osporeno rešenje doneo je Specijalni sud 4. juna, a već 7. juna mu je produžio pritvor za još mesec dana.

Apelacioni sud može odlučujući po izjavljenoj žalbi da je usvoji i ukine rešenje Specijalnog suda kojim nalaže da se odlučivanje ponovi, a može i da preinači rešenje. Takođe, može žalbu da odbije i potvrdi pritvor Miškovciću. Mišković se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od 12. decembra prošle godine, kad je uhapšen.

Posle šest meseci istrage, Tuzilastvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optuznicu protiv njega i jos deset osoba zbog navodnog nezakonitog izvlacenja i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz vise preduze puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budzet Srbije za 472 miliona dinara.

Krivično vanpretresno veecijalnog suda produžilo je 7. juna pritvor za još mesec dana Miškoviću, kao i vlasniku “Nibens grupe” Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Izvor: Tanjug via Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.