Gabon: Potonuo brod, utopilo se 10 osoba

0

Najmanje 10 osoba se udavilo, a 20 se vodi kao nestalo kada je potonuo brod nedaleko od Librevila, prestonice Gabona, saopštila je policija te afričke države.

Brod sa skrivenim migrantima isplovio je iz luke u Nigeriji i, na 15 minuta od dolaska do luke u prestonici Gabona sinoć potonuo.

Spaseno je 23 putnika, a potraga za nestalima nastavljena je danas. “Sinoć smo imali šest tela, a od jutros smo našli još četiri, što čini ukupno 10 pronađenih tela. Imigranti su se udavili”, rekao je član nautičke brigade nacionalne policije Gabona, koji je tražio da ostane anoniman, prenela je agencija AFP.

Policija je saopštila da su preživeli iz Benina, Nigerije i Burkine Faso. Skriveni migranti su plaćali posadi broda po 1.000 američkih dolara da ih prebace u Gabonu, gde su se nadali da će pronaći posao.

Gabonske vlasti saopštile su da istražuju uzrok brodoloma, a lokalni mediji su javili da trgovci ljudima iznuđuju novac od imigranata i da su počeli da bacaju u more one koji nisu u mogućnosti da plate.

Gabon je država srednje Afrike. Na zapadu izlazi na Gvinejski zaliv i delom na Atlantski okean.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.