Rašović: Voleo bih rivala iz "eks YU" republika

“Bilo bi dobro da bude što bliže gostovanje, na primer neka bivša jugoslovenska republika. Naša obaveza se zna, moramo da budemo spremni za svakog protivnika. Sve poštujemo, to su sve šampioni svojih zemalja. Sigurno nikoga nećemo preceniti, svesni smo svoje snage, bitno je da se mi dobro pripremimo”, rekao je Rašović novinarima na Zlatiboru.

Žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojem takmičenje počinje Partizan održaće se u ponedeljak od 12.00 u Nionu.

Na pitanje kakva je situacija s kapitenom Sašom Ilićem, koji još nije produžio ugovor, Rašović je rekao da se iskreno nada da će taj problem biti uskoro rešen.

“Iskreno se nadam da će se to rešiti. On odlično radi i daje primer mlađim igračima. Nadam se da će se problemi prevazići i da će on ostati sa nama i naredne sezone”, naveo je Rašović.

Partizan je u letnjem prelaznom roku do sada doveo golmana Milana Lukača iz OFK Beograda i desnog beka Nikolu Aksentijevića iz holandskog Vitesea.

“Dobro je što smo popunili poziciju desnog beka, moja ideja je da imam po dva igrača na svakoj poziciji, da imamo zdravu konkurenciju i da ne zavisimo od pojedinca”, rekao je Rašović i dodao da će o poziciji prvog golmana odlučivati zajedno sa Radišom Ilićem i da će braniti onaj koji pokaže najviše.

On je rekao da bi voleo da je kapiten Vojvodine, desni bek Miroslav Vulićević igrač kojeg bi voleo da vidi u Partizanu.

“Vulićević je igrač po mom ukusu i voleo bih da pređe kod nas. To je profil koji nam je potreban i mislim da on i Aksentijević mogu da iznesu dobro celu sezonu”, rekao je trener crno-belih.

Rašović je naveo da je Partizanu potreban još jedan dobar štoper i da mu je želja da u predstojećoj sezoni ima 22 igrača koji će deliti minutažu.

On je kazao da se nada da će Ivan Ivanov i Vladimir Volkov ostati u klubu barem još šest meseci, kao i da je izvesno da će ekipu napustiti Marko Šćepović.

Što se tiče napadača Aleksandra Mitrovića, Rašović je rekao da bi za njega bilo dobro da ostane u Partizanu i da na kraju sezone može da ode uz još bolje uslove.

“Mitrović je svestan svega što se dešava oko njega. On može još više da napreduje. Njegovo ponašanje je prošlost, on i Nikola Ninković su preležali dečije bolesti i moraju da počnu da 'vuku' Partizan”, istakao je Rašović.

Fudbaleri Partizana se nalaze na pripremama na Zlatiboru, dok će u utorak otputovati u Sloveniju.

Beta