Parni valjak u Domu omladine: "Nema predaje" ni poštede!

Parni valjak je, posle zagrebačke premijere kad je ovakva promocija u pitanju, ceo novi album odsvirao i u Beogradu, i to pred nekoliko stotina fanova koji su minulih dana slali svoje fotografije vezane za grupu i prikupili najviše "lajkova", a u publici su se našli i Kornelije Bata kovač, članovi grupe Neverne bebe, Saša Milošević Mare...

Svirka je počela naslovnom baladom, ređale su se zatim "Istina", "Zona sumraka", "Kralj iluzija"... Neke od ovih tema bile su poznate i daleko pre izlaska albuma, osetilo se to po reakciji fanova. Za kraj zvaničnog predstavljanja CD-a sačuvan je aktuelni singl "Samo da znaš" (zanimljivo je da su pesmu sa istim naslovom skoro u isto vreme objavile i Divlje jagode) koji je nedeljama na vrhu raznih top lista u Hrvatskoj.

(old_image)

Morali su Aki, Hus i ekipa da se, naravno, vrate i na bis i odsviraju bar ponešto, manje ili više, staro. Izbor je bio - "Nakon svih godina" (ako možda i niste znali ko peva tu pesmu a redovni ste na FB Slagalici, tu ste sigurno naučili), "Lutka za bal" i "U prolazu". Prvi bis ne beše i jedini - tek posle ponovljene "Samo da znaš" bend se povukao sa bine ne bi li, koji minut kasnije, pred novinarima istakao da je energija novog albuma "najbolja koju bend oseća u poslednje vreme" i da ostaje nada da će to prepoznati i fanovi.

Album "Nema predaje", pokazala je to beogradska promocija, uživo zvuči još ubedljivije, energičnije nego na CD-u, bend i u novim pesmama briljira onako kako smo i navikli od njih. Svež utisak je da se radi o najboljem izdanju Valjka još od "Zastava" (2000.). Posebne pohvale zaslužuje originalno predstavljanje, odnosno, prezentovanje svih numera uživo, što nije, makar u našim krajevima, običaj kada veliki bendovi promovišu nove albume.

Jedna od pesama na ovom izdanju je i "Jedino ti" - klasična balada Parnog valjka. Neki primetiše - i muzika i tekst idealni za prvi bračni ples...

Pogledajte još