TRADICIJA SE NASTAVLJA: Orthodox Celts proslavlja Dan Svetog Patrika 17. marta u Domu omladine

Grupa Orthodox Celts će i ove godine sa svojom vernom publikom proslaviti Dan Svetog Patrika 17. marta u Domu omladine i to po 28. put. Ovime se nastavlja najduža muzička tradicija koja je zabeležena u srpskom rokenrolu – "Celtsi" su jedini bend koji, od svog nastanka, svake godine na isti dan održava koncert.

Svojim furioznim i eksplozivnim nastupom, kao i posebno emotivnom interakcijom sa publikom, i ove godine će oduševiti fanove "Pravoslavnih Kelta". Negujući tradiciju irske muzike, Celtsi predstavljaju prepoznatljivu pojavu, jedinstvenu na ovim prostorima. Upravo iz tog razloga, bend je jedna od najvećih koncertnih atrakcija, što potvrđuju svakim nastupom. Armija obožavalaca osim muzike prati i njihov imidž, a verni su navijači i fudbalskog kluba "Celtic", tako da se za tradicionalni koncert "Celtsa" fanovi kostimiraju i u Sali Amerikana stvore atmosferu velikog irskog paba.

Frontmen benda, Aca Seltik, kaže:

- Tradicija je stvar odanosti principu i istrajnosti u životu. Ujedno, to je i stvar pristojnosti i usklađenosti sa onima koji je sa nama baštine. To je ta naša strast koja se nikada ne može ugasiti. Zimus smo bili prinuđeni da prekinemo turneju iz zdrastvenih razloga i tada smo se prvi put suočili sa činjenicom da smo, možda, odsvirali poslednji koncert. Posle takve situacije, svaki sledeći koncert će i bukvalno biti poseban, jedinstven i sviraćemo kao da je zaista poslednji, jer nikada ne znaš šta sutra donosi, a nema veće radosti nego kada se ujutru posle koncerta probudim, a mogu da se pogledam u oči i kažem da je sinoć bio najbolji koncert ikada! Vidimo se u utorak 17. marta, naš je praznik!

Ulaznice za koncert po ceni od 1.200 dinara mogu se kupiti online i na svim prodajnim mestima Ticket Vision.

POZIV NA HUMANOST

Pozivamo sve verne fanove koji dođu na ovogodišnji St. Patrick’s Day da ponesu igračku koju mogu da poklone za decu bez roditeljskog staranja! Bilo bi lepo da igračka bude zelena, a mogu i ostale boje (samo u ovom slučaju)!

Izvor: Promo
Foto: Uroš Žunić

Pogledajte još