Alžir nakon deset godina dobio misicu (VIDEO)

Ipak, uprkos pobedi mlada Amari neće moći da predstavlja Alžir na ovogodišnjem izboru za mis sveta jer je rok za podnošenje prijava prošao.

Žiri je pažlljivo birao između dvadeset devojaka starosti od 18 do 26 godina koje su morale da poseduju sledeće osobine: da ne budu niže od 170 cm, da dimenzije tela budu 90-60–90, kao i da poseduju znanje francuskog jezika.

Takmičenje za mis Alžira ukinuto je 2003. godine nakon smrti Čeradi Hamdada prvog organizatora ovog izbora 1996. godine za vreme alžirskog građanskog rata, a na čijem se mestu sada nalazi njegov sin, Fajkal Hamdad.

“Imali smo poteškoća oko organizovanja takmičenja zbog nedostatka sponzora”
, istakao je Hamdad i dodao da se nada da će ovim događajem Alžir povratiti imidž.

Ovogodišnji izbor za mis sveta zakazan je za 28. septembar, a biće organizovan na indonežanskom ostrvu Baliju. Finalno veče održaće se u Bogoru, nadomak Džakarte.

Za preuzimanje lente najlepše devojke sveta od sadašnje misice, Amerikanke Olivije Kalpo, boriće se 137 lepotica iz 80 zemalja sveta.

Zanimljivost vezana za izbor za mis sveta 2013. godine je da učesnice neće defilovati u bikiniju tokom jednog dela takmičenja, nego u jednodelnom kostimu i tradicionalnim sarongom preko njega, istakla je predsednica organizacije “Mis sveta”, Džulija Morli.

Ova odluka donešena je zbog poštovanja verskih običaja, budući da je Indonezija najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svetu.

Izvor: b92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.