Kako biti prvi na Google pretrazi?

Dejan Petrović, globalni inovator u oblasti optimizacije internet pretrage, održao je prezentaciju za predstavnike medija o najnovijim tendencijama u ovoj oblasti.

U današnje vreme, kada se najveći broj informacija na internetu traži preko Google-a, pozicija veb-stranica kompanije među rezultatima Google pretrage je od ključne važnosti za uspeh i rast njenog biznisa.

Dejan Petrović je razvio jedinstvenu metodologiju odabira ključnih reči, koja veb-stranice visoko pozicionira na Google-u.

''Za određenu ključnu reč 90 odsto ljudi ide na prvu stranicu Google pretrage, a 36 odsto od ukupnog prometa zauzima prvi rezultat na Google stranici. SEO je važan deo marketing miksa, koji povezuje sve ostale njegove delove i maksimizira njihov pojedinačni efekat. SEO stručnjaci Brisbane digitala mere Google, osluškuju njegove promene i u skladu sa tim optimizujemo sajtove za pretragu'' rekao je Dejan Petrović.

Koliko je važna pozicija na Google- u?

Što ste više pozicionirani na Google-u, ne samo da povećavate broj poseta na vašem sajtu, već jačate i vaš “brand image” i reputaciju.

Ovu tezu je potvrdio i sam Dejan Petrović na predavanju.

''Mi smo to testirali na slučaju naše vlastite kompanije. Počeli smo kao mala kompanija, od pet-šest zaposlenih. Koristeći SEO metode, visoko smo se pozicionirali na Google-u i svi su verovali da smo velika kompanija. Tako su počeli da stižu veliki poslovi, klijenti kojima smo uvećavali vrednost njihovog biznisa, pomerajući ih na skali Google pretrage. Imali smo u našoj praksi slučaj da je kompanija zaradila 1,2 miliona dolara jer se pomerila samo za 1 poziciju na Google-u'' istakao je Petrović.

Takođe, Dejan Petrović veruje da SEO ima budućnost u Srbiji, ali da treba još dosta da se radi i da se poklope razne stvari.

''Budućnost SEO-a u Srbiji je kombinovan od taktičkog i strateškog pristupa. Čini mi se da je u Srbiji SEO i dalje na nivou taktike, a da bi smo pobedili na tržištu, potrebno je mnogo više od toga. Potreban je balans između strategije i taktike. Ja vidim Srbiju kao plodno tlo za razvoj poslovanja na internetu i želim da budem prvi koji će pomoći velikim firmama u Srbiji da se dobro plasiraju na Google-u'' završio je izlaganje Petrović.

Na kraju prezentacije, Dejan je zasmejao prisutne i jednim vicem iz SEO sveta : Gde najbolje sakriti leš, a da vas ne pronađu? Na drugoj strani Google-a!

Pogledajte još