Ceca: Došla sam uprkos obavezama

Ražnatovićeva se pojavila pred Prvim osnovnim sudom gde bi trebalo da se nastavi suđenje njoj i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog pretnji.

Ražnatovićeva i Ocokoljić terete se da su pretili direktoru FK "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Na pitanje zašto se nije pojavila na suđenju Luki Bojoviću, gde je trebalo da bude svedok. Na tom suđenju Ivana Tulović, žena Ljubiše Buhe Čumeta, nabrojala je ko je sve pretio njenom tadašnjem dečku Branku Jevtoviću Jorgi, na suđenju Luki Bojoviću.

Nakon više pokušaja suda da je pronađe na kućnoj adresi, Ivana Tulović došla je u sud, optužujući prijatelje Svetlane Ražnatović da su pretili smrću njenom tadašnjem dečku Branku Jevtoviću Jorgi.

Ražnatovićeva je rekla da je iz medija saznala da ju je sud kaznio za nedolazak sa 50.000 dinara jer se navodno nije javila, i dodaje da je na vreme poslala sudu da neće moći da prisustvuje suđenju.

Krajem marta tužilaštvo je odbilo njihov predlog da se slučaj reše opotunitetom, odnosno da odustane od optužbi i im odredi visinu novčanog iznosa koji bi trebalo da uplate u humanitarne svrhe.

Ražnatovićka i Ocokoljić su na početku suđenja u decembru 2011. godine negirali da su pretili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.

Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pevačicu i da ne želi odštetu za "lake telesne povrede", koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.

Ražnatovićeva tvrdi da su ona i njen zet kao legitimni predstavnici FK "Obilić" tada došli u klub da Olareviću uruče rešenje Ministarstva sprota od 15. maja 2007. o povraćaju u pređašnje stanje.

Prema tom rešenju koje je Olarević odbijao da primi zvaničnim putem, FK "Mladi Proleter" dolazi u ingerenciju FK "Obilić", kao "Mladi Obilić", a on mora da momentalno napusti klub.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru kluba.

Ražnatovićeva i njen zet su, prema navodima optužnog predloga, tog dana došli do upravne zgrade FK "Mladi proleter" i pozvali Olarevića da izađe napolje, a kada je on to uradio, folk pevačica je počela da ga vređa, oslovljavajući ga pogrdnim imenima.

Posle verbalnog napada Ražnatovićeve, Ocokoljić je fizički nasrnuo na direktora "Mladog proletera", udarivši ga pesnicom u desnu stranu lica.

Ražnatovićeva je u februaru 2012. odslužila kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je bila osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove dok je bila predsednik tog kluba 2000. godine, i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

U oktobru joj se nastavlja suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.000 evra, koje je pozajmio njenom pokojnom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još