Najposećeniji je – Muzej erotike

BERLIN (FoNet) – Na rang listi pet najposećenijih muzeja u Berlinu je – Muzej erotike. Na ovakav rejting očito nije uticala lokacija: muzej je blizu železničke stanice oko koje uobičajenu sliku upotpunjuju beskućnici, prostitutke i dileri droge.

Osnivač muzeja je Beate Uhse, žena veoma zanimljive biografije. Bila je test pilot Luftvafea, a poslednjih dana Drugog svetskog rata ukrala je vojni avion i s dvogodišnjim sinom i dadiljom odletela iz istočne Nemačke. To ju je koštalo 12 godina zabrane letenja. Posvetila se, međutim, drugom poslu.

Veliki broj žena suočen s neželjenim trudnoćama u to posleratno vreme, 1946. godine, dalo joj je ideju da objavi prvi priručnik o – kontroli začeća.

Sledeći korak bio je otvaranje prve prodavnice preparata bračne higijene koja je u to vreme predstavljala praktičnu potvrdu prava na kontracepciju. U Flensburgu je 1962.
otvorila prvi seks šop.

Njena već razvijena firma 1999. godine pojavljuje se na berzi u Frankfurtu, a i do danas je među vodećima u Evropi kad je reč o porno filmovima i publikacijama i proizvodnji erotskih pomagala.

Da bi ušao u ovaj berlinski muzej u kojem je izloženo više od pet hiljada predmeta, posetilac mora najpre da potvrdi da je stariji od 18 godina. 

Na trećem spratu, odakle počinje obilazak, za dobrodošlicu je zadužen muškarac s erekcijom. Odmah do njega je lutka s likom Merlin Monro. Na zidovima su i istočnjački crteži i seksualna pomagala iz 18. veka.

Među brojnim indijskim i azijskim minijaturama, na drugom spratu su i erotske lule, afričke maske za plodnost, bodeži, pojasevi nevinosti…

U delu posvećenom bajkama prikazani su vuk i crvenkapa u seksualnom odnosu, a među eksponatima je i Deda Mraz.

U prizemlju – realnost: ugao sa sado-mazo pomagalima. Video kabine, lajv i pip šou…

Radno vreme prikladno je muzejskom sadržaju – do ponoći.
(1. jun 2009.)

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.