Mrkonjić: Realizovano dve trećine Koridora

Na pitanje novinara, povodom izjave Dinkića da je za infrastrukturu obezbeđeno 4,5 milijarde evra povoljnih stranih kredita, a da nije realizovano čak 3,3 milijarde, Mrkonjić je rekao da je shvaćeno da je taj Koridor 10 velika šansa Srbije i da je obezbeđen vrlo brzo deo sredstava upravo zbog njegove realizacije.

"Time je Evropa dokazala da je taj Koridor interesanratan i važan, a da smo mi važan partner Evropi. To je meni hvala ustvari od Dinkića",
rekao je Mrkonjić.

Prema njegovim rečima, do sada je realizovano oko dve trećine Koridora, a taj deo neutrošenih sredstava je i najteži deo Koridora 10.

On je kazao da je to deo autoputa između Niša i Dimitrograda sa dve velike klisure i tri velika tunela i delovi između Niša, Vranja i Preševa sa tri velika tunela i dve klisure.

"Tu se troši najveći deo sredstava", podvukao je Mrkonjić, koji je dodao da ta posao "ide".

"To je pohvala meni, što je Koridor 10 ušao u realizaciju, prvi put u ove dve vlade", rekao je Mrkonjić.

Na pitanje da li se plaši rekonstrukcije vlade, on je rekao da o tome nikada nije govorio i ponovio: "Mislim da je to gubljenje vremena".

Mrkonjić je još jednom čestitao i premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Aleksandru Vučiću i poručio im da nastave ono što treba da rade dodao da on radi svoj posao, te da ga rekonstrukcija ne interesuje.

Ministar Dinkić je u četvrtak izjavio je da je svim ministrima naloženo da na svojim resorima preispitaju da li su svi ugovoreni krediti potrebni, pošto nisu povučene čak 3,3 milijarde evra za infrastrukturu, od ukupno 4,5 milijarde ugovorenih u poslednjih šest godina.

"Ako jesu (potrebni), treba hitno da se povuku sredstva i da se investira, a ako nisu, da se otkažu krediti. Nikome više nećemo da dozvolimo da se pregovara o novim kreditima ako makar ne povučemo 70 odsto prethodno ugovorenih kredita", poručio je Dinkić.

Prema njegovim rečima radi se o ugovorenim, ratifikovanim, dugoročnim sredstvima sa niskim kamatama koje preduzeća poput Železnica Srbije, EPS, i Putevi Srbije treba da upotrebe, a nisu ih do sada iskoristili.

Izvor: blic

Pogledajte još