Radionica sa pratećim sadržajima projekta koji se bavi inkluzijom osoba sa invaliditetom biće održana u Inđiji

Udruženje građana "The Best Fest" iz Novog Sada implementira projekat "Redefining Boundaries: Disabled Icons and Their Global Influence" sufinansiran sredstvima Evropske delegacije u Republici Srbiji.

Projekat se bavi stvaranjem uslova za socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom, kroz aktivnosti koje promovišu dostignuća i sposobnosti osoba sa invaliditetom kroz niz izložbi, kampanja podizanja svesti i inicijativa za obuku u gradovima Srbije.

U planu je da projekte aktivnosti implementiramo u četiri grada: Požarevcu, Šapcu, Inđiji i Novom Sadu.

Prateća projektna aktivnost je organizovanje panel diskusije i radionica na temu inkluzije lica sa smetnjama u razvoju, na kojoj će učestvovati stručnjaci iz ove oblasti i udruženja kojima je ovo prioritetna tema.

Četvrta aktivnost u okviru projekta biće održana u ponedeljak, 29. januara, u Inđiji, u Udruženju obolelih od multiple skleroze "Moj Srem".

Ovom prilikom, kao primer dobre prakse, biće predstavljena radionica na kojoj će učetvovati korisnici ustanove, a imaćemo mogućnost da od stručnih lica čujemo nešto više o aktivnostima koje se sprovode u radu sa osobama sa invalititetom, kao i o tome koji su to izazovi sa kojima se suočavaju i na čemu treba raditi kada je u pitanju položaj osoba sa invalititom u društvenoj zajednici.

Nakon radionice, biće predstavlnena izložba fotografija sa tekstom o osobama sa invaliditetom iz čitavog sveta koje su, uprkos poteškoćama, uspele da postignu rezultate u svojim profesijama.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com.

Foto: Promo

Pogledajte još