Tevez: Naučio sam da se lepo ponašam!

Tevez je ovog leta iz Mančester sitija za devet miliona evra prešao u Juventus, a mogao bi da zaradi još šest miliona evra u zavisnosti od svojih nastupa i bonusa.

"Ja sam jednostavno iskren, možda je to bio problem. Na početku karijere u Engleskoj bio sam 'usijana glava'. Ako bi me trener zamenio, psovao bih i vređao ga. Više nisam takav, naučio sam da se ponašam lepo", rekao je Tevez za Tutosport.

Tevez je tokom karijere imao mnogo problema s ponašanjem, a najpoznatiji je kada je u poslednjim minutima utakmice protiv Bajerna iz Minhena u Ligi šampiona, odbio da uđe u igru i tako razbesneo trenera Roberta Manćinija.

"To je na televiziji izgledalo mnogo gore nego što je bilo. Kada je trener odlučio da zameni Edina Džeka i uvede defanzivca, iznervirao sam se i seo na klupu. U tom trenutku ljut je bio Džeko, koji je na bosanskom jeziku vređao Maćinija, a trener je odgovorio na italijanskom. To je bila nestvarna scena", rekao je Argentinac.

"Sedeo sam i pričao sa Zabaletom, a Manćini se tada okrenuo i video da sedim. Ali, on je bio ljut zbog svađe sa Džekom i istresao se na meni. Moj odnos s Manćinijem nije uvek bio savršen, ali veoma smo sepoštovali", dodao je Tevez.

On je rekao i da ne želi po svaku cenu da postiže golove i da će u Juventusu raditi za ekipu.

"Pokušaću da pravim lepe poteze i asistiram saigračima. Ali, ako mi se ukaže prilika, znaću da pronađem put do mreže... Volim da postižem golove, ali nisam egoista. Za mene su svi golovi isti, najvažnije je da lopta pređe liniju", rekao je on.

Mediji su spekulisali da će Tevez preći u Real Madrid i tako ponovo igrati s bivšim saigračem iz Mančester junajteda Kristijanom Ronaldom.

"Idealna napadačka trojka, uz mene, jesu Vejn Runi i Leo Mesi. To su igrači koji od mene prave sanjara, a ne Ronaldo", rekao je Tevez.

Beta

Pogledajte još