Boško Janković: Utakmice su važne kao dva finala

Drugog dana priprema za mečeve sa Austrijom i Farskim Ostrvima, fudbalska reprezentacija Srbije na okupu i bez povređenih odradila je novi trening, dok se za naredni dan planira malo opuštanje i poseta osnovnoj školi „Lazar Savatić“ u Zemunu u cilju popularizacije sporta. Mladi igrači, koji mahom i čine naš tim, veliki su optimisti pred obe utakmice, ali smatraju da se do cilja može stići samo napornim radom i bez potcenjivanja protivnika.  Fudbaler Đenove Boško Janković, iako pomalo umoran od naporne sezone, veruje da može dobro da odigra, kao i ostali saigrači:

- Tokom priprema za meč sa Austrijom najbitnija je glava. To smatramo i mi fudbaleri, ali i stručnjaci. Bliži se kraj i moramo da budemo jaki u glavi. Većina nas je u punom ritmu, ja se lično ne osećam uopšte umorno. Odigrao sam dosta ove sezone, ali mlad sam, imam 25 godina i mogu uvek da igram.

Kakvi su planovi za dve dolazeće utakmice?
- Treba da izdržimo iako su mečevi došli u pomalo čudnom trenutku i pred kraj sezone. Ne smemo tako da razmišljamo i da se time opterećujemo, jer su nam dolazeće utakmice kao dva finala. Moramo sve ozbiljno da shvatimo, da izdržimo još desetak dana, a posle lepo da se odmorimo.

Kako do pobeda?
- Znamo da neće biti lako, iako je u Austriji to tako izgledalo. Mislim da će sada biti mnogo drugačije nego tamo jer igramo protiv ekipe koja zna da igra fudbal i koja ima dobre pojedince. Treba da razmišljamo o njima, ali više o sebi, budući da imamo dobar tim i ne treba da ulazimo u posebne dileme oko njih.

Zdravko Kuzmanović, igrač Fiorentine, bio je pravo osveženje u timu, još kod Klementea, a dobrom igrom nada se da će opravdati i Antićev poziv. Najveći izazov za njega je nastup pred domaćom publikom:

- Obe utakmice su jako bitne i lično se veoma radujem, jer znam da će stadion biti pun. Meni će to biti prvi put da igram pred toliko ljudi, ako me selektor izabere da budem u timu. Kada smo igrali protiv Portugala, stadion je takođe bio pun, ali tada sam sedeo na klupi. Mnogo se svi radujemo i jedva čekamo da utakmica počne. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima.

Da li očekuješ teži meč nego u Austriji?
- Mislim da će biti teže, ali mi smo jaka ekipa i ako nastavimo kako smo do sada igrali mislim da neće biti problema.

Karte za meč sa Austrijancima su u prodaji, po cenama od 400 do 1.000 dinara. Interesovanje je veliko, tako da se očekuje da na sam dan utakmice karata neće biti u prodaji. Meč se igra na Marakani od 20.30.

Katarina Stojković
(3. juna 2009.)

Pogledajte još