Tango zvezde na BELEF-u 3. i 4. jula

Publika će tokom dva festivalska dana uživati u tango nastupima plesnog para (Ivan Terasas & Sara Grdan), koncertima „Tanguango“ kvarteta, časovima tanga i čakarere (argentinskog folklora), tango modi (Tango Natural Fashion linija kreatorke Marine Mićanović), interaktivnim performansima i milongama na otvorenom –tango žurkama pod zvezdanim letnjim nebom.

Festival „BELGRADE TANGO ENCUENTRO“ prvi put je ove godine deo Beogradskog letnjeg festivala čijoj će se publici predstaviti potpuno besplatnim programom.

Glavne zvezde festivala su Ivan Terasas (Argentina) i Sara Grdan (Hrvatska) koji su se posle 7 godina u Americi preselili u Evropu i u ovdašnji tango uneli novu svežinu. Ivan i Sara redovno nastupaju na velikim svetskim plesnim i tango festivalima sarađujući sa nekima od trenutno najslavnijih producenata i koreografa tango predstava i performansa.

Na festivalu će nastupiti i „Tanguango“ kvartet koga čine pet mladih akademski obrazovanih devojaka iz Beograda. Za svoja izvođenja tango kompozicija već su osvajale internacionalne nagrade, a ovo će im biti treći nastup pred publikom u svom gradu.
Festival „Belgrade Tango Encuentro“ svake godine u Beograd dovede neke od najvećih tango umetnika današnjice i privuče oko 500 plesačica i plesača iz četrdesetak zemalja sveta. Tako je tokom svoja četiri dosadašnja izdanja uspeo da se pozicionira među najatraktivnije i najposećenije tango festivale u Evropi.

Organizator festivala je Institut Tango Natural, najveća tango organizacija u regionu u okviru koje se razvija jedna od najmasovnijih i najbrže rastućih tango škola u Evropi.

Program ovogodišnjeg festivala:

sreda, 3. jul
19.00 – 19.30h Nastup tango orkestra Tanguango, izbor dela tradicionalne tango muzike, nastupi plesnih parova ITN
19.30 - 21.00h Javni čas argentinskog folkornog plesa čakarere (chacarera) – Ivan Terazas (Argentina) i Sara Grdan (Hrvatska).
21.00 - 21.45h Prezentacija argentinskog tanga – insturktori ITNa će uz pomoć interaktivne predstave, koja je kombinacija plesnih nastupa i anegdota inspirisanih tangom, posetiocima približiti ovaj uzbudljivi fenomen. U sklopu ovog dela prisutni će moći da naprave i svoje prve plesne korake.
21.45 - 22.15h Tango orkestar Tanguango, izbor dela iz opusa Astora Pjacole (Astor Piazzolla)
22.15 - 02.30h Milonga (plesno veče), DJ Sonja Živanović, plesni nastupi Ivana Terazasa i Sare Grdan (oko 00.30h)

četvrtak, 4. jul
18.45 - 20.15h Javni čas argentinskog folkornog plesa čakarere (chacarera) – Ivan Terazas (Argentina) i Sara Grdan (Hrvatska).
20.15 - 20.45h Nastup orkestra Tanguango, uz nastupe plesnih parova ITN
20.45 – 22.00h Javni čas i prezentacija argentinskog tanga za apsolutne početnike, instruktori iz ITN - svi prisutni će moći da naprave svoje prve tango korake
22.00 – 02.30h Milonga (plesno veče), DJ Cristoph Lanner, nastup orkestra Tanguango

Pogledajte još