Ninković: Cilj je vraćanje titule na Marakani!

Ninković je brojnim novinarima i snimateljima na stadionu Zvezde priznao da ima tremu.

"Nikad veću tremu nisam imao, a mogu misliti kako će tek biti kad izađem na teren 'Marakane'. Mnogi su mi govorili da ovo nije pametan potez, ali ja šm slušao srce i ovo sam shvatio kako obavezu i izazov. Lako je igrati u Zvezdi kada je sve lepo i bajno, prvi i najveći cilj je povratak titule. Naravno i u Evropi ćemo se truditi, ali titula pre svega", rekao je Ninković na predstavljanju.

Ninković je karijeru počeo u Čukaričkom, odakle je 2004. Godine otišao u Dinamo iz Kijeva. Njega je ukrajinski klub u januaru ove
godine poslao na pozajmicu u francuski Evijan, odakle je prešao u Zvezdu.

On je bio želja uprave Crvene zvezde dok je igrao za Čukarički, pre 10 godina, ali je reči o njegovom transferu bilo i u zimskom prelaznom roku.

"Da nisam sad došao verovatno ne bih nikada. Želim da pomognem klubu ali ne treba sad očekivati da uzmem loptu i pređem svih 11 igrača", rekao je Ninković, koji će u predstojećoj sezoni nositi dres sa brojem 33.

On je odgovorio na novinarsko pitanje koji su ga klubovi tražili.

"Nije tajna, tražili su me Evijan, Olimpijakos, Viljareal, Selta i imao sam jednu ponudu iz Kine. Ali to sad stvarno nije bitno, ne želim da ispadne da se hvalim, došao sam u Zvezdu jer ne bih mogao sebi do kraja karijere da oprostim da nisam došao", rekao je on.

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da prelazni rok nije gotov i da je Ninković glavno, ali ne i jedino pojačanje.

"Miloš Ninković je i pre 10 godina bila naše želja, dok je igrao u Čukaričkom, ali tada nismo usepli da se dogovorimo. On je veliko pojačanje, očekujemo mnogo od njega i drago mi je što je došao kod nas. Prelazni rok nije gotov, traje do 31. jula i mi radimo sve da napravimo jak i ozbiljan tim", rekao je Džajić.

Beta

Pogledajte još