Najmanje dvoje mrtvih u padu aviona u u San Francisku, 61povređen (FOTO)

Povređeni su prevezeni u bolnicu. Vatrogasci i spasioci iz San Franciska, Redvud sitija i San Mateoa gase požar na letelici potpuno zahvaćenoj vatrom. Zvaničnici su zatvorili sve ulaze na aerodrome, a letovi su preusmereni na Okland.

Direktan let 241 iz Seula, Južna Koreja, sletao je na pistu 28 u San Francisku oko 11.30 po lokalnom vremenu (18.30 GMT), kada se rep letelice zapalio.

Foto: Beta, AP
Spasioci su izvestili da je u avionu u vreme incidenta bio 291 putnik, od čega jedna beba, i 12 članova posade.

CNN je javio da je u pitanju prinudno sletanje. Za sada je spaseno 48 putnika, preneo je "Merkjuri njuz".

Nacionalna agencija za bezbednost transporta (NTSB) objavila je da je poslala tim da utvrdi uzrok nesreće.

Foto: Beta, AP
Prema porukama na Tviteru, potpredsednik Samsunga Dejvid Eun bio u avionu kada se srušio.

"Većina ljudi izgleda da je dobro. Ja sam dobro. Spasioci su na sve strane, evakuišu povređene. Nadrealno...", dodao je on.

Kejti Mjuler, svedok nesreće, navela je da se avion tresao oko minut i prevrnuo na leđa. Snimci pokazuju da su krila u tom trenutku još bila na svom mestu, što je suprotno mogućnosti da se letelica prevrnula na leđa, ukazuju američki mediji.

Kada se avion zaustavio, dim je počeo da izlazi iz njega, nakon čega je usledila brza reakcija vatrogasaca, navela je Mjuler.

Novinar "Skaj njuza" javio je s lica mesta da izgleda da je upravo rep bio problem prilikom sletanja, a da vatra zahvatila avion kad je bio na pisti.

Stefani Lejn, takođe svedok incidenta, navela je na Tviteru da je "avion sletao pod pogrešnim uglom, prevrnuo se i eksplodirao". BBC prenosi izjavu svedoka Ki Siadatan da je avion delovao "potpuno van kontrole".

Svi letovi za San Francisko su otkazani zbog nesreće, a svi putevi ka aerodromu zatvoreni. Ne zna se kada će aerodrom ponovo biti otvoren, navodi KTVU.

Televizija navodi da je “boing 777” najpopularniji u svetu za duge letove, te da često leti 12 i više sati od jednog do drugog kontinenta.

Aerodrom San Francisko je oko 20 kilometara udaljen od centra San Franciska, ukazao je CNN. "Azijana erlajnz" je druga po veličini aviokompanija u Južnoj Koreji.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.