VLAST SPREČAVA ŠIRENJE KORONAVIRUSA: San Francisko beskućnicima plaća alkohol, duvan i marihuanu

Kalifornija, peta na listi najugroženijih američkih saveznih država po broju obolelih i umrlih od koronavirusa, obezbedila je 15.000 hotelskih soba za smeštaj beskućnika tokom pandemije i nekima od njih nabavlja besplatne lekove, alkohol, duvan i mediicinsku marihuanu.

- San Francisko je odlučio da će grupi od 43 beskućnika koja su zavisnici, nabavljati alkohol, duvan ili medicinski kanabis da bi ih odvratili od izlazaka iz hotela i potencijalnog širenja koronavirusa - izjavila je porptparolka zadužena za zdravlje u San Francusku Džena Lejn.

- San Francisko im je obezbedio odlične uslove - rekla je Lejnova medijima i dodala da grad radi šta može kako bi se pomoglo tim ljudima da ne izlaze po lekove, alhohol i kanabis.

Sve to je deo projekta čiji je cilj da se umanji šteta, a sredstva koja se izdvajaju u tu svrhu nisu iz budžeta, odnosno ne dolaze od poreskih obveznika.

U hotelima u San Francisku smešteno je i 270 beskućnika koji su ili testirani pozitivno na koronavirus ili su visoko podložni infekciji.

U Kalifonriji je na koronavirus pozitivno 59.829 osoba, dok je zabeležen 2.511 smrtni slučaj.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još