Novi Sad: Voz naleteo na kola, vozač stradao

Prema prvim saznanjima nesreća se dogodila na neobezbeđenom pružnom prelazu, a sve žrtve su se nalazile u automobilu na koji je, u momentu dok se nalazio na šinama, naleteo voz.

Kako Blic saznaje, prema nezvaničnim podacima, u nesreći je preminuo vozač koji je zadobio teške povrede grudnog koša. Dve osobe su povređene i primljene u Klinički centar Vojvodine. "U Klinički centar Vojvodine primljen je J. J. (67) iz Futoga. On je zadobio lakše povrede i nakon ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje. U nesreći je povređen i S. Z. (59) iz Veternika. Primljen je sa teškim telesnim povredama u vidu preloma podlaktice i hematoma. Njegovo stanje je stabilno, ali je zadržan u bolnici", rekla je Jelana Jurišin, portparolka KCV-a.

Istražni sudija je izašao na lice mesta, a saobraćaj je na tom delu pruge prekinut do okončanja istrage. Sporni pružni prelaz jednim delom preseca ulicu koja se dalje nastavlja u veternički atar. Za sada nije poznato odakle je išao automobil u momentu nesreće, piše Blic.

Na 5.500 kilometara srpskih pruga ima 2.374 prelaza, ali se rampe nalaze ma svega 470 prelaza. Ostali prelazi su mahom obezbeđeni signalizacijom, ali zbog učestale krađe znakova i ostale signalizacije, mnogi prelazi nemaju nikakvu oznaku.

Izvor: b92

Pogledajte još