Lejkersi za 15, Orlandu za prvu titulu prvaka SAD

LOS ANĐELES, 4. juna 2009. (Beta-AP) - Košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Orlando Medžika će u četvrtak uveče početi borbu za titulu šampiona NBA lige.

Lejkersi će u seriji koja će početi njihovim gostovanjem Orlandu pokušati da se dokopaju 15. titule prvaka SAD što nisu uspeli da učine prošle sezone kada su u finalu poraženi od Bostona.

Ujedno, to će biti i prilika da jedan od najboljih igrača NBA lige u 21. veku Kobi Brajant osvoji četvrti šampionski prsten.

Brajant bi tako potvrdio da je zaista veliki igrač, pošto trofej u NBA ligi nije osvojio od kada je 2004. godine Lejkerse napustio Šekil O'Nil. Krilni košarkaš Lejkersa, ipak, tvrdi da ne razmišlja o tome.

"Uopšte ne razmišljam tako. Želim samo da osvojim još jednu titulu... A ljudi koji misle da bi Šek osvojio NBA ligu bez mene... to su ludi ljudi", rekao je Brajant, kome je preko interneta podršku pružio i sam O'Nil.

"Raširite ovu priču svetom... želim da Kobi Brajant osvoji četvrtu titulu prvaka", istakao je O'Nil.

Orlando, za razliku od Lejkersa, do sada još nije pobedio na utakmici finalne serije NBA lige, a kamoli se okitio trofejom. Poslednji put Orlando je finale igrao davne 1995. godine, kada je izgubio od Hjustona sa 0:4.

"Magični" su, međutim, u regularnom toku sezone pobedili na oba susreta sa Lejkersima. Potom su u plej-ofu, predvođeni Dvajtom Hauardom, po mnogima O'Nilovim naslednikom, eliminisali i favorizovane timove Bostona i Klivlenda.

"Uvek su nas potcenjivali... ali to nas samo motiviše da načinimo i sledeći korak", istakao je Hauard.

Pogledajte još