Zimonjić i Nestor bez finala na Rolan Garosu

BEOGRAD, 4. juna 2009. (Beta) - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u finale dubla na Rolan Garosu u Parizu, pošto su u polufinalu izgubili od Indijca Leandera Paesa i Čeha Lukaša Dluhija sa 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Nestor i Zimonjić bili su postavljeni za prve, a Paes i Dluhi za treće nosioce.

Indijsko-češki par u finalu će igrati protiv Belgijanca Dika Normana i Veslija Mudija iz Južne Afrike, koji su u polufinalu savladali druge nosioce braću Boba i Majka Brajana iz SAD.

U prvom setu oba para su veoma dobro igrala na svoj servis i retke su bile šanse za brejk.

Ipak, u taj-brejku bolje su se snašli Paes i Dluhi, koji su na početku napravili mini-brejk i poveli sa 3:1. Do kraja seta indijsko-češki par sigurno je čuvao vođstvo i nije dozvolio preokret Zimonjiću i Nestoru.

Srpsko-kanadski par dobro je počeo drugi set, veoma brzo napravio brejk i poveo sa 4:2. U sedmom gemu, međutim, Paes i Dluhi su vratili brejk, a zatim poveli i sa 5:4.

U desetom gemu Indijac i Čeh su propustili dve meč-lopte, pre nego što su Zimonjić i Nestor izjednačili na 5:5. Sledeći gem pripao je Paesu i Dluhiju koji su poveli sa 6:5, a zatim su ponovo propustili dve meč lopte.

Zimonjić i Nestor dobro su počeli taj-brejk i poveli sa 1:0, ali su Paes i Dluhi sa dva mini-brejka napravili preokret, a zatim došli do vođstva od 3:1.

Srpsko-kanadski par tri puta je dolazio na poen razlike (3:4, 4:5 i 5:6), ali su Paes i Dluhi u završnici odigrali smireno i došli do finala.

Turnir na Rolan Garosu igra se za ukupni nagradni fond od 15.264.500 evra

Pogledajte još