Reprezentacija Srbije odradila dva treninga sa Amerikancima

BEOGRAD, 4. juna 2009. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije održala je u američkom gradu Stoktonu dva sparing treninga sa selekcijom SAD u okviru priprema za finalni turnir Svetske lige i Svetsko prvenstvo.

Amerikanci su bili lišeni pomoći svog najboljeg igrača Tonija Azeveda, kao i Džefa Pauersa.

"Bez njih teško mogu nešto više da urade", rekao je Filip Filipović i podsetio da će se Srbija sastati sa reprezentacijom SAD na završnom turniru Svetske lige u Podgorici.

Predstavnici američkog saveza rešili su i problem smeštaja reprezentacije Srbije, koja je morala da koristi zajedničko kupatilo u studentskom kompleksu Pacifik Univerziteta, ali od danas "delfini" se nalaze u hotelu Hilton.

"Nije im bilo prijatno zbog cele priče jer znaju kakve uslove imaju u Srbiji. Sa druge strane, i sami su se našli u istom objektu ali iz svojih razloga nisu želeli da ga napuste. Samo smo rekli da tražimo bolje uslove boravka. Pacifik univerzitet je izvanredan sa sadržajima ali smeštaj nije ono što se očekuje kada su vrhunski sportisti u pitanju", izjavio je tim-menadžer reprezentacije Srbije Nikola Kuljača.

Reprezentacija Srbije sutra će otputovati drugi kalifornijski grad Berkli, gde će odigrati tri prijateljske utakmice sa selekcijom SAD.

Pogledajte još