Koštunica: Raspisati izbore da narod odluči o putu Srbije

Niko ne može protiv narodne volje i ako narod na izborima kaže da hoće da Srbija i dalje ide putem evropskih integracija, onda će to tako i biti", rekao je on.

Koštunica je na sednici Glavnog odbora DSS istakao i da je "stanje u zemlji toliko teško da narod na izborima mora da saopšti svoju volju ma kakva ona bila".

Izbori su velika prilika da DSS izađe pred građane i objasni da je politička i vojna neutralnost onaj put koji garantuje da Srbija spase svoj suverenitet i slobodu, da sarađuje sa svima u skladu sa svojim interesima, da se normalno razvija i da se građanima vrati nada", istakao je on.

Prema njegovim rečima, svi smo svesni "da su zapadne sile protiv izbora dok se ne primeni briselski sporazum" izmedju Beograda i Prištine.

On smatra i da zato što "sadašnja vlast bespogovorno ispunjava sve zadatke i naloge iz Brisela i Vašingtona izbora neće biti, već će se nastaviti agonija i propadanje Srbije".

Koštunica je upozorio i da "to znači da će i neminovno propadati sama vlast" i da će "ako bude do kraja i bespogovorno slušala šta joj kažu stranci kada su u pitanju izbori, to onda i samu vlast može veoma skupo da košta".

Izbori su uvek šansa da se promeni državna politika i zato se DSS zalaže da se odmah raspišu izbori", rekao je on.

Izvor: Tanjug via Blic

Pogledajte još