Mrkonjić: Biću i dalje ministar

Ministar saobraćaja je demantovao i navode da preći u Predsedništvo Srbije.

Mrkonjić je kazao da je sa premijerom Ivicom Dačićem svakodnevno u komunikaciji, ali da nisu do sada razgovarali o njegovoj smeni.

Mrkonjić je obilazeći JAT tehniku novinarima rekao da nisu tačne informacije da će da pređe u Predsedništvo, niti da bude na čelu bilo kog preduzeća ili organizacije.

Mrkonjić je na pitanje novinara šta će raditi ako bude smenjen u rekonstrukciji vlade, odgovorio da će ili otići u penziju ili raditi nešto drugo, ali nije želeo novinarima da otkrije šta je to.

Ministar je rekao da je postojeća vlada tim koji dobro radi, ali da postoje ljudi koji odlučuju o rekonstrukciji i da im on veruje.

Ministar saobraćaja i potpredsednik SPS-a istakao je da su svi članovi vlade iz te stranke- Ivica Dačić, Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović i on (Mrkonjić) svi dobri stručnjaci i da su svi napravili karijere i priznati su i u partiji i van partije.

On je kazao da je predao izeštaj o svom radu i premijeru i prvom predsedniku vlade Aleksandru Vučiću, kao i da je on sam zadovoljan postignutim.

Mrkonjić je rekao da "naravno da je moglo da se radi još bolje" i da je zadovoljan što je kompletirano 200 km putnog Koridora 10, da se radi preostalih 120, kao i da se gradi putni Koridor 11 i železnički Koridor 10.

Na pitanje novinara da li bi rekonstrukcija vlade mogla da ugrozi realizaciju tih projekata Mrkonjić je odgovorio da uvek postoji ta mogućnost.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još