Baton: Ne smeta mi što je šampionat dosadan

BEOGRAD, 5. juna 2009. (Beta) - Vozač ekipe Bron GP Dženson Baton rekao je da mu ne smeta što je sezona u Formuli jedan "dosadna" ukoliko na kraju osvoji šampionsku titulu.

Baton je trijumfovao na pet od šest trka u šampionatu Formule jedan i vodi u generalnom plasmanu vozača sa 51 bodom, 16 više od klupskog kolege Rubensa Barikela.


"Svi smo ovde kako bismo postigli najbolje rezultate, a činjenica je da je ove sezone ekipa imala mnogo bolji učinak od konkurenata. Svi žele da pobede. Žao mi je što je šampionat postao dosadan zbog naših pobeda, ali to mi uopšte ne smeta", rekao je Baton.


"Želim da ovo bude najdosadnija borba za titulu, ali uopšte nije tako. Videli ste da je svaka trka bila neizvesna i da su druge ekipe bile pođednako brze. Ali mi smo ipak bili bolji i u kvalifikacijama u na trkama", dodao je on.

Mnogobrojni vozači Formule jedan smatraju da bi do kraja avgusta novi šampion mogao da bude poznat.

Dvostruki svetski šampion vozač Renoa Fernando Alonso rekao je da bi za takmičenje u šampionatu bilo bolje da se vodi neizvesnija borba za titulu.

"Postoji mogućnost da Baton matematički obezbedi titulu posle 12 ili 13 trka u šampionatu. To bi bilo dobro za njega, ali ne i za Formulu jedan. Prethodna dva šampionata su odlučena u poslednjim trkama, a šampioni su odlučeni u poslednjoj krivini. To je dobro za takmičenje i gledaoce", rekao je Alonso.

Međutim, Alonso smatra da Baton zasluženo vodi u generalnom plasmanu vozača.

"Ne želim da kažem da je ove godine Formula jedan dosadna, na kraju uvek najbolji pobedi, a Dženson je u prvom delu sezone to i dokazao. Ako tako nastavi uskoro će postati novi šampion", dodao je on.

Takođe i vozač Ferarija Felipe Masa smatra da će Baton i ekipa Bron GP biti šampioni.


"Nisam osoba koja se lako predaje i boriću se do poslednje krivine u poslednjoj trci. Ali verujem da će ekipa Bron osvojiti šampionat, ne verujem da će propustiti ovakvu priliku. Čini mi se da je gotovo", rekao je Masa.

Takmičenje u Formuli jedan nastavlja se ovog vikenda sedmom trkom u šampionatu za Veliku nagradu Turske, koja se vozi u nedelju 7. juna od 14 sati.

Pogledajte još