A sada malo mode

Trendovi dolaze i odlaze, ali neke bi zaista trebalo zapamtiti jer su neverovatno lepi, ludo otkačeni ili totalno prolazni. 
U zavisnosti od toga da li ste poklonik sportskog, klasičnog, minimalističkog, romantičnog, militarističkog, džipsi ili samo rob sezonskog trenda i privlačnih pratećih detalja, tako ćete i krenuti u šarenolik šoping. Stil je individualna stvar, to je ono kako nešto nosite, a ne šta nosite. Zato ako spadate u prvu grupu, a pri tom ste Beograđanin ili na proputovanju kroz glavni grad - onda pravac Knez-Mihailova, gde vas očekuje brdo stranih i domaćih brendova. Ako ste rob sezonskog trenda, onda morate da osvežite svoju garderobu s nekoliko odevnih predmeta sa prugicama, ala mornarski stil – modernih boja i formi, pa makar to bile soknice ili dvodelni kupaći kostim. To je trenutno pravi hit u svetu, ali i kod nas. Mornar na asfaltu je stil koji nas podseća na ’50 godine prošlog veka. Ono što je najbitnije, a to je da biste bili u mornarskom fazonu nije vam potrebna članska karta jahting kluba.
Gde u Beogradu pravi kupoholičari, koji drže do sebe, mogu da kupe robu poznatih svetskiih kreatora i po kojoj ceni? U samom centru grada, na potezu od Terazija do Kalemegdana, možete šopingovati u „Benetton“-u, „Avanguardiji“, „Morganu“, „Mangu“, „Diesel“-u, „Jagger“-u, „Muri“... Ukoliko uspete da pronađete svoj broj, možete da kupite artikle renomiranih svetskih brendova po znatno nižim cenama, od 30 do70 odsto. I popularna, nedavno otvorena španska marka „Zara“ nudi široki asortiman. Farmerke koštaju 4999 dinara, popularni kratki mornarski šortsevi od 890 – 2200 dinara, letnje haljine na prugice 3600 dinara, obuća od 2900 do 8900 dinara... S druge strane „Escada“ u svojoj ponudi ima raskošne haljine za 35 000 dinara, elegantne pantalone su 18 800, suknje 37 200 i torbe za 16 200. U istoj radnji, ali u dalekoj Australiji, za majicu ćete morati da izdvojite 65 500 dinara, za sandale sa Svarowski kristalima čak 147 000, za jaknu vam treba 206 000, za kaputić 148 000, a za džemper 36 200.
Devojke od trendi-stila treba da posete i novootvorenu ekskluzivnu prodavnicu odeće i modnih detalja - „Ossima“. U interesantnom enterijeru podeljenom po bojama, roze za devojčice i plave za dečake, istinski ljubitelji mode uspeće da pronađu baš ono što ih zanima. Ovde se nudi originalna odeća „D&G“, „Moschino“, „Iceberg“, „Armani“, „Versace“... Za kožni kaiš ćete morati da izdvojite 5400 dinara, za farmerke 15 000, majicu na bretelice 4000, a za tašnicu 14 000. Pa ko voli nek izvoli!
Naš predlog je da zavirite u radnje u kojima se prodaje odeća s potpisom domaćih modnih kuća i dizajnera i one u kojima je rasprodaja baš "rasprodaja",pa se uz malo više truda i probanja možete lepo obući. One su trenutno najpristupačnije, a i uvek su inspiracija za stvaranje sopstvenog stila. Jedna od trenutno najpopularnijih, zbog likvidacije letnje kolekcije jeste „Terranova“, koja nudi i mušku i žensku garderobu. Tu možete naći bermude, majice, suknje, haljine, torbe za plažu, japanke.... po cenama od 270 do 900 dinara. Velike popuste do sredine septembra nude i „Mona“, „Zekstra“, „Legend“, „Happening“, „Azzaro“, „Todor“, „AMC“ , „Balašević“ i „P.S. fashion“.
Ipak, najjeftinije kopije, koje se najviše i traže, kreću se, od svega 200 dinara za „D&G“ majcu, 800 za „Roberto Cavalli“ tašnu, 950 za „Iceberg“ farmerke, pa do 2000 za „Fendy“ putnu torbu.  možete naći u popularnom „Depou“, na sajamskom „Bazaru“, u „Piramidi“, na buvljaku i kineskoj četvrti na Novom Beogradu.
Da li želiš da izgledaš zavodljivo, romantično, upadljivo, šarmantno, izazovno ili seksi? Pronađi svoj stil. 

Jelena Antonijević

Pogledajte još