U subotu sahrana mladića koje je ubio i zapalio žandarm

Njihova tela pronađena su u potpuno izgorelom automobilu u ponedeljak ujutro na poljskom putu u selu Ratković kod Rekovca. Policija je iste večeri privela pripadnika Žandarmerije u Kraljevu Aleksandra Krstića iz Kragujevca, zbog sumnje da je 14. jula ubio i zapalio Nedeljkovića i Tomića.

Krstić je policiji priznao zločin, ali se kod istražnog sudije Višeg suda u Kraljevu branio ćutanjem. Krstić je, navodno, dugovao Nedeljkoviću 8.000 evra i taj dug je hteo da vrati tako što bi mu dao automobil, zbog čega su se dvojica mladića uputili u Kragujevac Tomićevim "audijem TT". Kako navode mediji, pošto je Krstić rekao da je auto u okolini Kraljeva, seo je na zadnje sedište Tomićevog automobila kojim su se odvezli do sela Zakute kod Kraljeva gde ih je Krstić ubio u autu, pucajući im u potiljak.

Policija je, zbog sumnje da su mu pomogli u zločinu, uhapsila Kragujevčane Gorana Dabića i Krstićevu nevenčanu suprugu Ivanu Radivojević. Sumnja se da je Dabić bio u vozilu s Krstićem tokom izvršenja krivičnog dela. Zatim su prebacili tela na zadnje sedište i odvezli se do Ratkovića kod Rekovca gde su auto zapalili. Ivana Radivojević se sumnjiči da je donela šatorsko krilo kojim su pokrili tela i išla džipom ispred njih kako bi ih obavestila ako primeti policiju. Pošto su zapalili auto, svo troje su se odvezli kod Radivojevićeve, gde su svoju garderobu sa tragovima krvi zapalili u peći.

Obdukcijom je utvrđeno da su na jednoj lobanji bile dve prostrelne rane, a na drugoj jedna što je, najverovatnije, uzrok smrti mladića. Kako se saznaje, iako su tela izgorela do neprepoznavanja, porodica Aleksandra Nedeljkovića je prepoznala njegov zlatni lančić s krstićem, svežanj ključeva i sat, koji su pronađeni u zapaljenom automobilu.

Kurir

Pogledajte još