POMAGAO ŽANDARMU: Znao sam da će Krstić ubijati, ali sam ćutao

Ovo je, kako saznaje Kurir, na saslušanju u policiji izjavio Goran Dabić (22), koji je preksinoć uhapšen zbog sumnje da je Aleksandru Krstiću (33), pripadniku Žandarmerije, pomogao da sakrije tragove ubistva Srđana Tomića (27) i Aleksandra Nedeljkovića (29). Zajedno s Dabićem uhapšena je i Ivana Radivojević (27), Krstićeva nevenčana supruga, takođe zbog pomoći počiniocu posle zločina.

Izvor Kurira kaže da su Dabić i Radivojevićeva imali aktivne uloge u prikrivanju tragova zločina.
Dabić se ubici i žrtvama priključio posle Krstićevog susreta s dvojicom Jagodinaca u kragujevačkoj „Plazi“, gde su se našli radi dogovora kako će žandarm da vrati Nedeljkoviću dug od 5.000 evra. Dabić je zajedno s njima u Tomićevom „audiju“ pošao u selo Zakute kod Kraljeva, gde je Krstić iz pištolja koji je njegov pokojni otac policajac dobio na poklon od kolega prilikom penzionisanja, pucao Tomiću i Nedeljkoviću u glave.

Dabić je posle toga prisustvovao likvidaciji i pomogao žandarmu da leševe dvojice mladića premesti na zadnje sedište vozila, a zatim su krenuli prema Kragujevcu - saznaje Kurir iz izvora iz istrage. Tokom puta, Krstić je pozvao svoju nevenčanu suprugu u Kragujevcu i kazao joj da uzme kantu s benzinom, šatorsko krilo i da im krene u susret Krstićevim džipom.

''Ivana ih je sačekala u kragujevačkom naselju Dragobraća. Kada su naišli, ona je džipom krenula ispred njih ka Rekovcu, kao čistač. Njena uloga je bila da svog Krstića i Dabića upozori ako na putu ima policije. Po dolasku u Ratković, nadomak Rekovca, skrenuli su s glavnog puta na seoski drum i Krstić je tu benzinom koji je donela Ivana polio automobil i leševe, prekrio ih šatorskim krilom i zapalio. Sve troje su seli u džip i vratili se u Kragujevac'' otkriva izvor iz policije.

Sagovornik Kurira dodaje da su istražitelji od početka znali da je Krstić imao saučesnike.
''Ma koliko da je bio fizički pripremljen kao pripadnik Žandarmerije, Krstić ipak nije natčovek! Teško da bi sam mogao da ubije ljude na jednom mestu, ispremešta dva leša s prednjih na zadnje sedište automobila, koji pritom nema zadnja vrata, odveze tela na drugu lokaciju, prilično udaljenu od mesta likvidacije i potom se, posle paljenja mladića i vozila, vrati peške u grad više od 25 kilometara'' - kaže izvor iz policije.

(old_image)

Osim po prekosti, tetovažama i životu na visokoj nozi, Krstić je veoma često menjao luksuzne automobile.

''Sumnjamo da je trgovao automobilima preko svojih veza s Kosova'' kaže naš izvor.

Krstić je u početku tvrdio da je zločin počinio sam, ali su Ivana i Goran posle hapšenja priznali svoju umešanost u ubistvo. Goran je na saslušanju u policiji rekao da je sedeo na zadnjem sedištu Tomićevog „audija“, dok je Krstićeva nevenčana supruga priznala da ju je Aleksandar pozvao kobne noći i rekao joj da donese šatorsko krilo.
''Vozila sam Aleksandrov džip. Išla sam ispred njih kako bih im dojavila u slučaju da negde naletimo na policiju'' priznala je ona.

Izvor: Kurir

Pogledajte još