Tramvaji na linijama 2, 5, 6, 10 menjaju trase tokom vikenda

Izmene će važiti od subote u 00:30 časova do ponedeljka u 3:30 časova, koliko će trajati radove koje "Elektrograđevinska operativa" izvodi u ulicama Cara Dušana i Tadeuša Košćuška.

U tom periodu, tramvaji sa linije dva saobraćaće u oba smera, na relaciji: Pristanište - Glavna železnička stanica - Trg Slavija - Vukov spomenik - Omladinski stadion.

Tramvajska linije 5 se ukida, 6 se pojačava, dok će tramvaji sa linije 10 saobraćati na relaciji: Omladinski stadion - Banjica, na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta linija JGP.

Na relaciji Vukov spomenik - Pristanište saobraćaće lokalna autobuska linija sa oznakom 2A. Trasa linije Vukov spomenik - Kraljice Marije - 27. marta - Džordža Vašingtona - Cara Dušana - Tadeuša Košćuška - Pariska - Pristanište (autobusi će smer kretanja menjati oko stope Brankovog mosta u Karađorđevoj ulici.

Autobusi sa linije 2A, smer kretanja (Vukov spomenik) će menjati kao autobusi sa linije 32 (Kraljice Marije - Bulevar kralja Aleksandra - Ruzveltova, oko parka).

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP, navedeno je u saopštenju.

Uspostavljaju se stajališta u smeru ka Pristaništu: u Ulici Tadeuša Košćuška, pre raskrsnice sa Ulicom cara Dušana i u visini postojećeg tramvajskog stajališta "Kalemegdan" i u Karađorđevoj ulici u zoni Pristaništa (40 metara posle postojećeg tramvajskog stajališta).

Tanjug, Blic

Pogledajte još