U Beogradu javno glasanje za Đavolju varoš

Đavolja varoš je jedini i zvanični predstavnik Srbije za Sedam svetskih čuda prirode. Od početka takmičenja je najbolje plasirani kandidat Evrope, a trenutno se nalazi na prvom mestu. Izbor se završava 7. jula i tada će biti proglašen 21 finalista. Tog trenutka počinje besplatna promocija Đavolje varoši, a samim tim i Srbije u svetu.

Javno glasanje za Đavolju Varoš organizovaće Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda u sredu 10. juna i subotu 13. juna ispred Kulturnog centra Beograda, od 11 do 14 časova. Prisutni prolaznici i građani biće u prilici da na postavljenim punktovima direktno glasaju putem Interneta za srpskog kandidata za sedam svetskih čuda prirode. Javnom glasanju za Đavolju varoš priključiće se i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, koji će ovom prilikom i lično glasati.

Inače, o važnosti ove akcije i lokaliteta o kojem je reč govori činjenica da se Đavolja varoš nalazi u kuršumlijskom kraju, jednom od najsiromašnijih u Srbiji, te da je od trenutka kada je postala kandidat Srbije za Sedam svetskih čuda prirode ovo odredište posetilo oko 60.000 turista, a u protekle tri decenije nije bilo više od 3.000 posetilaca.

Da bi Đavolja varoš uspela u ovom svetskom takmičenju važan je svaki glas, pa i Vaš te vas molimo da odvojite malo vremena i sa vaših računara, posredstvom veb sajta www.djavoljavaros.com glasate za Đavolju varoš. 

9. jun

Pogledajte još