"Er Srbija" počinje da leti od avgusta

Ovo će biti spas za "Jat", koji će nakon potpisivanja sporazuma promeniti ime u "Er Srbija". Dva nova aviona "erbas", koja će odmah stići, imaće ime i oznake nove kompanije, a ceo dizajn biće predstavljen na potpisivanju sporazuma, rekao je za taj list Siniša Mali, savetnik za ekonomska pitanja potpredsednika Vučića.

Mali je naveo da će na tim avionima leteti osoblje "Etihada", a u medjuvremenu, dok ne stigne preostlih osam "erbasova", naši piloti će se obučavati da upravljaju na tim avionima.

On je objasnio da će na čelu "Er Srbije" biti ljudi iz "Etihada", ali da će naša država u nadzornom odboru imati većinu članova - od devet članova pet će biti iz Srbije.

Srbija će u novoj kompaniji imati 51 posto vlasništva, a 49 će pripasti "Etihadu".

U novu kompaniju naša država će uložiti 100 miliona dolara, koliko i "Etihad", koji će odmah dati 40 miliona dolara i dva nova aviona "erbas A 319", a do kraja godine još osam takvih letelica.

(old_image)

Emirati planiraju i da "Er Srbija", s novim letelicama priključenim floti, uvede 14 novih destinacija. S novim destinacijama, avioni kompanije leteće ukupno do 41 grada, rekao je Mali.
Povezane teme: Avioni jat Avgust

Izvor: Tanjug, 24sata

Pogledajte još