Subotica: Sekirom ubila sina

Subotička hronika pamti mnogobrojne zločine, ali da je majka svirepo usmrtila sina odavno se nije desilo. To se, ipak, dogodilo u nedelju po podne u naselju Mali Bajmok na periferiji grada, a za stravičan zločin osumnjičena je penzionerka Danica Tot Kiralj (67) koja se tereti da je udarcima sekirom usmrtila svog sina Sergeja (42).

Šta se tačno dogodilo kobnog vrelog nedeljnog popodneva, niko sa sigurnošću ne može da potvrdi, jer su majka i sin živeli sami u porodičnoj kući u Ulici braće Milašina 109.

Po rečima komšija, žena je sasvim normalno u nedelju ujutru otišla na groblje i vratila se negde oko jedanaest časova. Po nezvaničnim informacijama, između majke i sina je došlo do svađe, posle koje je ona otišla u dvorište i vratila se sa sekirom, da bi njome sinu zadala nekoliko udaraca u glavu.

Komšije kažu da je sama pozvala policiju, izašla iz kuće sasvim smireno držeći se za glavu, a nezvanično saznajemo da je policiji ispričala da ju je sin uvredio, „da ju je to pogodilo i da je čekala da zaspi da mu za to vrati“. Nesrećni čovek je odmah prevezen u Opštu bolnicu u Subotici, gde je nažalost odmah i preminuo, jer mu je lobanja od udaraca bila skroz smrskana.

Niko nije mogao ni da nasluti da će se ovako nešto desiti. Bili su fina porodica, dobre komšije, učtivo se sa svima pozdravljali“, priča prvi komšija Petar. „Često ga je korila zbog alkohola, teško joj je bilo da ga gleda kako se nervira jer je pre mesec dana ostao bez posla na železnici, a bio je i bolestan. Dva puta je bio na psihijatriji. Savetovali smo joj da ode u neku ustanovu ali nije mogla da ga ostavi, previše je brinula i bdila nad njim.

Poslednja svađa je, po rečima komšija, očigledno prelila kap čim se odlučila na stravičan potez.

Još ne mogu doći sebi. Znamo se godinama, jadnici se verovatno um pomutio čim je tako nešto uradila, jer je živela za njega“, priča vidno potresena komšinica koja nije želela da se predstavi. „Nikada iz te kuće nismo čuli viku i svađu, kritikovala ga je, ali onako majčinski.

Porodična kuća gde se desio zločin u ponedeljak je bila prazna, a majka će posle pritvora biti privedena istražnom sudiji Višeg suda u Subotici.

Izvor: Novosti

Pogledajte još