Drulović: Hvala igračima za neverovatnih 120 minuta!

"Imam svoju teoriju kada su u pitanju penali - tim koji prvi promaši uvek pobedi. Predvideo sam da će biti mnogo promašaja jer su se svi igrači jako koncentrisali tokom utakmice. Naš golman Predrag Rajković je bio briljantan i imao je nekoliko odličnih odbrana, naročito kod petog penala u seriji", rekao je Drulović posle utakmice.

Poslednji penal u seriji pogodio je napadač Partizana Aleksandar Mitrović, za kojeg je Drulović rekao da ima veliki potencijal.

"Mitrović je u ovom trenutku verovatno jedan od najboljih mladih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Ako nastavi da igra poput ovoga što sada pruža, on je buduća zvezda, može da postane stvarno veliki igrač", naveo je Drulović.

Utakmica je posle 120 minuta završena nerešeno 2:2, a Drulović je kazao da je ta pobeda najbolji rezultat mladih srpskih fudbalera za poslednjih 15 godina.

"Počeli smo briljantno i imali nekoliko šansi da postignemo drugi gol. Reakcija Portugalaca bila je očekivana jer su oni jedan od najboljih timova u Evropi i igrali su veoma dobro. Obe ekipe su teško podnosile veliku temperaturu",
rekao je Drulović.

On je hteo da zahvali svojim igračima za, kako je rekao, "neverovatnih 120 minuta" utakmice.

"Igrali smo protiv fantastične ekipe koja je bila jedan od favorita na takmičenju. Imam mnogo prijatelja u Portugalu, poput trenera njihove reprezentacije tako da je ova utakmica bila puna emocija na više načina", rekao je selektor.

Finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina igraće se u četvrtak od 20.45.

Beta

Pogledajte još