Zbog hapšenja Srba i dalje blokiran put Raška - Priština

Srbi su u ponedeljak oko 15 časova preko ovog puta, nakon hapšenja dvojice njihovih sunarodnika, preprečili teretne kamione tako da je saobraćaj na ovom delu puta u blokadi.

Dvojici kosovskih Srba koje je Euleks i kosovska policija lišila slobode određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati. Advokat Ljubomir Pantović izjavio je Tanjugu da je Slobodan Repić (28) uhapšen pod sumnjom da je 7. decembra prošle godine u Kosovskoj Mitrovici pucao na zamenika direktora administrativne Kancelarije Vlade Kosova Dušana Milisaviljevića.

Pantović je kazao da je Repiću određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i da će u tom periodu tužilac odlučiti o puštanju na slobodu ili produženju pritvora Repiću.

Milisavljević je tada pogođen hicem iz vatrenog oružja u nogu u trenutku kada je sa društvom izlazio iz jednog od lokala u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Drugi uhapšeni u akciji Euleksa i kosovske policije je Žarko Veselinović, brat kontraverznog biznismena Zvonka Veselinovića.

Njegov branilac advokat Miodrag Brkljač izjavio je Tanjugu da je i Veselinoviću odredjeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, a kao razlog za to je navedeno neovlašhceno posedovanja oružja.

Repić i Veselinović uhapšeni su u ponedeljak oko 15 casova u Rudaru, kod Zvecana, a osumnjiceni su pod istragom u vezi sa pokušajem ubistva 2012. u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Njih su uhapsili pripadnici Euleksove Operativne grupe za Mitrovicu i Regionalne istražne jedinice Kosovske policije.

Odmah nakon hapšenja ove dvojice Srba, što je četvrto hapšenje Srba na severu Kosova u poslednjih nekoliko dana, okupili su se gradjani u Rudaru koji su blokirali saobraćajnicu i započeli protest.

Jedno vozilo Euleks policije u redovnoj patroli zaustavili su u ponedeljak u Zvecanu demonstranti i gadali ga kamenicama, saopštio je Euleks, koji procenjuje da je najverovatnije rec o odgovoru na hapšenje dvojice Srba.

"Kada su pripadnici Euleks policije pokušali da razgovaraju sa demonstrantima bacane su kamenice na njih. Dvoje pripadnika Euleks policije je povredeno, a njihovo vozilo ozbiljno ošteceno. U samoodbrani jedan od pripadnika Euleks policije ispalio je hice u vazduh", navodi se u saopštenju Euleksa.


Blic

Pogledajte još