Top 3 idealne zemlje za letovanje sa decom

Ono što će vam reći svako ko je ikada išao na odmor sa decom je da, ukoliko možete, izbegnete jek sezone jer je tada i najveća gužva, ali i najveće temperature.

Izdvajamo top 3 idealne destinacije za letovanje sa klincima

Crna Gora

Teško da ćete se sa klincima uputiti u Budvu u jeku sezone. Blizu je, tradicionalno mnogi od nas letuju bar jednom u par godina u ovoj susednoj zemlji, a i do skoro smo bili ista država pa je možda malo i stvar navike. Elem, ukoliko se uputite u Crnu Goru, najbolje rešenje je neko od manjih mesta.

Petrovac ima skoro 300 sunčanih dana u godini. Ima brojne zalive, duge plaže i male peskovite uvale, zbog čega i jeste jedno od omiljenih porodičnih destinacija u Crnoj Gori.

Odlazak u Meljine savetovaće vam mnogi pedijatri ukoliko imate dete koje ima problema sa dečjim bolestima disajnih organa. Izuzetno korisna vazdušna strujanja i nekoliko mirnih plaža mogu biti odličan razlog da odete baš ovde.

Rafailovići su naslonjeni na veliku peščanu plažu Bečića, a brzo se može stići i do Budve koja je udaljena oko 3 kilometra. Ukoliko se umorite od šetnje ili klince zabole noge od pešačenja, na svakih 10 do 15 minuta ovde prolazi i turistički vozić

(old_image)

Grčka

Poluostrvo Halkidiki jedna je od najčešćih destinacija naših turista, pogotovou onih sa malom decom. Na čuvena "tri prsta" nema ko nije letovao, a to ni ne čudi kada se uzme u obzir da je blizu, brzo se stiže iz naše zemlje svim vrstama prevoza. Voda bez jakih struja, plaže koje se polako spuštaju u dubinu i dobar smeštaj, najčešće apartmanskog tipa koji je pogodan za porodice sa malom decom, odličan su izbor.

Tasos kao najsevernije grčko ostrvo je neograničenih mogućnosti za bezbrižan, sadržajan i udoban odmor. Izuzetno blaga klima, peščane plaže i blizina Srbiji u odnosu na ostala ostrva, samo su neki od razloga što mu se roditelji sa decom vraćaju.

Ipak, do ovog ostrva se putuje bar 11-14 sati pa se preporučuje noćenje ili u Makedoniji, ili dvadesetak kilometara nakon prelaska grčke granice - u mestu Polikastro.

Tasos je sa kopnom povezan redovnim linijama trajekta, a red vožnje je naročito u letnjem periodu dobro organizovan, tako da ne morate brinuti kako da stignete do kopna.

Zbog nepreglednih borovih šuma i plantaža maslinjaka, ovo ostrvo često nazivaju i „plutajućom šumom“.

Krf je ostrvo poznato po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru i lepim plažama, koje su okružene zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima, sa više od tri miliona stabala.
Sam grad Krf ne može da se pohvali lepim plažama, pa se za odmor preporučuju Guvija i Dasija, a odličan je izbor i Kasiopi.

(old_image)

Turska

Ovo je destinacija na koju roditelji ili ne pomišljaju da odu sa decom ili kada odu ne menjaju je.

Godišnje Tursku poseti preko 20 miliona turista iz celog sveta, a zašto je dobra za porodično letovanje? Visok kvalitet smeštaja, odlična usluga i prirodne lepote turske obale kao i odlični hoteli koji su uglavnom građeni u poslednjih desetak godina od kojih neki imaju posebnu kategoriju porodičnih soba, mini klub za decu, animacije, bazene za decu, pa čak i akva park, više su nego dovoljan razlog za leto u Turskoj.

Ono na šta bi trebalo obratiti pažnju, jeste da mesto koje odaberete nije previše udaljeno od aerodroma. Upravo zbog blizine aerodroma Antalijska regija je dobar izbor. Gradovi Kemer i Bodrum, kao i sam grad Antalija. Cela regija je zaštićena od hladnih severnih vetrova Taurus planinama, i ima karakterističnu mediteransku klimu, sa toplim suvim letima i toplim morem, pa je odličan izbor za boravak sa decom.

Pogledajte još