Đoković u drugom kolu turnira u Haleu

BEOGRAD, 9. juna 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Haleu pošto je u utorak pobedio 66. igrača sveta Italijana Simonea Bolelija sa 2:0 po setovima (7:5, 6:2).

Đoković je drugi nosilac na turniru, a pobedu je ostvario za sat i 24 minuta igre. Srpski teniser osvojio je 77 poena, dok je Francuz osvojio 62 poena.

U prvom setu teniseri su sigurno osvajali gemove prilikom svojih servisa, ali je Đoković ipak u 12. gemu uspeo da oduzme servis protivniku i povede u meču (7:5).

Srpski teniser je u drugom setu zaigrao mnogo bolje, posle početnih 1:1 Đoković je napravio brejk i poveo sa 4:1, da bi u osmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku i osvojio set sa 6:2.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv 56. tenisera sveta Florana Sere iz Francuske. Teniseri su do sada odigrali dva međusobna meča i ostvarili po jednu pobedu.

Đoković je pobedio 2007. na turniru u Roterdamu (7:6, 6:4), dok je Sera trijumfovao 2006. na Mastersu u Sinsinatiju (6:4, 6:4).

Nagradni fond turnira u nemačkom gradu Haleu je 750.000 evra.

Srpski teniser ocenio je da je dobro odigrao današnji meč, ali i da mora još da radi na kretanju na travnatoj podlozi.

"Prilično dobro sam odigrao prvi ovosezonski meč na travi. Prvi mečevi na turniru su uvek teški. Do sada sam igrao na šljaci gde se dosta klizate ali i imate dužu razmenu udaraca. Moram da se prilagodim na novu podlogu, ali i da popravim kretanje na travi", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je rekao i da je na današnjem meču njegov protivnik lošije servirao, nakon čega je uspeo da napravi brejkove.

"Dobro je udarao i znao sam da ima jak forhend. Ali mučio se da sačuva servis i ja sam to uspeo da iskoristim", dodao je Đoković.

Pogledajte još