Stefanović: Nemamo isti stav o URS

"Nismo razgovarali o tome da li će biti izbora ili ne. Ovo je nova situacija i želimo da sutra dobro razmotrimo sve i donesemo dobru odluku", rekao je Stefanović povodom predloga premijera Srbije Ivice Dačića da Vlada nastavi da ide dalje bez URS-a ili da se, u slučaju da SNS to odbije, ide na izbore ili da se formira druga koalicija.

Predsednik parlamenta je naveo da je razlog za različiti stav SPS i SNS o "regionalistima" Mlađana Dinkića "vizija da što šira grupa ljudi treba da radi dobro za Srbiju".

"Lider SNS Aleksandar Vučić je želeo da svi koji su uradili nešto dobro nastave sa tim i da se to dobro i realizuje. To je bio razlog našeg drugačijeg pogleda, ali to nije ni podrška ili nekakva 'nepodrška'", rekao je Stefanović.

Na pitanje da li se SNS u finišu pregovora o rekonstrukciji držala po strani zbog poznatog ranijeg stava o Dinkiću, Stefanović je rekao da su naprednjaci svojim potezima pokazali šta žele od rekonstrukcije.

"Mi nismo tražili ništa. Predsednik stranke i još troje naših ministara su podneli ostavke i time smo pokazali šta mislimo. Uskoro će biti promenjen i veći deo direktora u javnim preduzećima. Mislili smo da će koalicioni partneri shvatiti to kao dobar impuls, ne želeći da im govorimo šta da rade"
, rekao je Stefanović.

On je istakao i da SNS nije tražila od Dačića da se odrekne jedne od svojih funkcija - premijera ili ministra policije.

"Naravno da to nećemo tražiti, to nije uslov SNS. Vučić je podneo ostavku na mesto ministra odbrane, obrazložio svoju odluku, smatramo da je to odgovorno. Drugi neka odlučuju o svojim funkcijama", rekao je Stefanović.

Podsetimo, funkcioner SNS Zoran Babić izjavio je da "predsednik Vlade Ivica Dačić treba da sledi primer Aleksandra Vučića i da se odrekne funkcije u MUP-u".

Izvor: B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.