Keruša Mila u prihvatilištu čeka nove usvojitelje (VIDEO)

Sektor zoohigijene Sekretarijata za komunalne i stambene poslove formirao je komisiju i doneo kriterijume za njeno ponovno usvojenje.

Ona se trenutno nalazi u prihvatilištu "Veterine Beograd"
, gde čeka novog vlasnika.

Prema rečima Branka Jelčića, pomoćnika gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove, dosadašnji usvojitelji, porodica Čarnić iz Beograda, zbog promenjenih porodičnih okolnosti više nije u mogućnosti da ovom psu pruži adekvatne uslove boravka, pa je sa njima raskinut ugovor.

"S ozbirom na invaliditet psa, prednost pri usvajanju imaće osobe koje mogu da obezbede dvadesetčetvoročasovno prisustvo, kuću ili stan sa dvorištem, a usvojitelj mora da ima stalne i stabilne finansijske prihode zbog neophodne medicinske nege i specifične hrane", kaže Jelčić.

Bojana Simovski, doktor veterine, tvrdi da je Mila kod njih došla odličnog zdravstvenog stanja.

"Prema ugovoru koji će biti potpisan sa novim usvojiteljima naši veterinari će imati pravo da je obilaze s vremena na vreme i vide u kakvom je stanju", kaže Simovski.

Mila se, pre usvojenja, u "Veterini Beograd" 2010. oporavljala osam meseci, dok nisu izrađene specijalne proteze i pronađena porodica koja joj je pružila adekvatan dom.

Prijave se mogu dostaviti Sekretarijatu za stambene poslove ili na mejl adresu udomljavanjemile@beograd.gov.rs

(Izvor: Večernje novosti via B92)

Pogledajte još