Pas bačen u bunar pored druge mrtve životinje, sreća pa je njegovo cviljenje čuo neko kome je stalo!

Još jedno nevino biće postalo je žrtva ljudske surovosti. “Anima Subotica”, udruženje za zaštitu životinja, dobilo je pre tri dana dojavu da se van grada, na jednom napuštenom salašu , u bunaru koji je presušio, nalazi pas u jako lošem zdravstvenom stanju.

Bio je bačen na dubinu od oko 10 metara. U organizaciji sa firmom “Glečer vertikal”, odpočela je akcija spasavanja. Tačnu lokaciju bunara otkrio je dečko koji je vozeći bicikl obišao napusteni salaš i čuo bolno cviljenje i zapomaganje psa.

(old_image)

Kuca je bila u izuzetno lošem stanju, uplašena, dezorijentisana i ekstremno neuhranjena. Dado, hrabri momak iz firme “Glečer vertikal” je pripremio opremu i spustio se u bunar. Maleni uplašeni njuškavac u bunaru u početku nije bio spreman za saradnju, režao je i nije dozvoljavao da mu se priđe zbog svega što je preživeo.

Dado se odlično snašao i uspeo je da izvuče psa iz bunara. Mališa je odmah shvatio da mu se ukazuje pomoć i dozvolio je da mu spasioci pomognu, čak i mahao repićem. Po svom junaku je dobio ime Dado i odmah je odveden kod veterinara. Tamo je zbrinut, dobio je adekvatnu terapiju, smešten u lokalni pansion i trenutno se oporavlja.

(old_image)

Slučaj je prijavljen policiji i očekuje se da se izvršilac ovog gnusnog zločina pronađe. Naročito uznemiravajuće je to što je u bunaru bio još jedan skelet psa. Izgleda da njegovo cviljenje nije čuo niko kome je stalo.

Dadino stanje je bilo kritično jer je bio bez hrane i vode minimum 10 dana.

(old_image)

izvor: telegraf

Pogledajte još