Orlići na vrhu Evrope!!!

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a u drugom je naš tim odmah krenuo sa napadima, a vođstvo 'orlićima' doneo je Luković u 57. minutu.

Za razliku od polufinala sa Portugalom, pred duel sa Francuskom, orkestar je intonirao „Bože pravde“. Podsetimo, pred pošlu utakmicu intonirana je himna „Hej Sloveni“, što je zbunilo ’orliće’, koji su potom bez muzičke pratnje otpevali pravu himnu.

Srbija: Rajković, Golubović, Antić, Filipović, Veljković, Milinković-Savić, Pavlovski, Luković, Maksimović, Đurđević, Mitrović.
Francuska: Bunardo, Ikoko, Konte, Inu, Moreira, Laporte, Azuni, Rabio, Benzija, Marsijal, Žan.

Drugo poluvreme

'Orlići' su odlično ušli u drugi period igre, stvarali su šanse, a ona prava stigla je u 57. minutu. Tada je Mitrović sjajno asistirao Lukoviću, koji je loptu smestio u gol za vođstvo našeg tima - 1:0.

Posle greške Francuza u odbrani, Mitrović je uspeo da se izbori za loptu uz samu aut liniju i odlično asistira Lukoviću koji je bio na ivici peterca i zatresao je mrežu 'petlova'.

Posle gola 'orlića', Francuzi su preuzeli inicijativu, a prilike su se ređale prilike. Šanse su imali Inu i Benzija, dva puta, ali je Rajković tri puta bio veoma siguran.

Sjajne odbrane srpskog golmana nisu pomele francuske fudbalere, koji su nastavili sa napadima, ali nikako nisu uspevali da nađu put do mreže 'orlića'. S druge strane, naši igrači su jedva prešli centar od gola Lukovića.

Francuzi su do kraja meča imali još nekoliko izglednih prilika, ali je svaki put Rajković bio sjajan i Srbija je na kraju prvi put postala prvak Evrope.

Prvo poluvreme

Prvih desetak minuta oba tima provela su u ispitivanju snaga protivnika, a prvu šansu imali su Francuzi, u deveto minutu, kada je Žan šutirao pored stative. Mitrović je dva minuta kasnije šutirao previsoko, pa pravih prilika nije ni bilo u tim trenucima, pošto se uglavnom igralo na sredini terena.

Naš tim je dosta napadao u narednim minutima, prednjačio je Mitrović, ali nije bilo veće opasnosti po gol Francuza. U 19. minutu dosuđen je slobodan udarac sa oko 20 metara za 'petlove', ali je lopta sigurno završila u Rajkovićevim rukama.

Francuzi su od tada više napadali, sjajnu šansu imao je Marsijal sa 20 metara, ali je lopta završila iznad gola. Već u sledećem napadu Đurđević je šutirao pravo u golmana 'petlova'.

Pavlovski je u 36. minutu izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, ali su naši igrači u kaznenom prostoru loše reagovali i Francuzi su se bez problema odbranili. Odmah su pokušali preko Ikokoa, ali je usledio još jedan promašaj. Do kraja poluvremena, bilo je prilika na obe strane, ali nijedne ozbiljnije, pa je ostalo 0:0.


B92

Pogledajte još