Nepoznati trovač ubio tri psa na Miljakovcu

Žitelji ovog kraja su ogorčeni, jer je otrov bačen na mestima gde se igraju i deca, a u tom krugu se nalaze i osnovna škola i vrtić. U toku jučerašnjeg dana sakupljali su pare za kuju koja je otrovana noć pre kako bi se platili troškovi veterinara, a ubicu pasa nije uplašila ni činjenica da policija izlazi na teren već tri noći zaredom, pišu "24 sata".

"Prvi poziv da su u Ulici Bogdana Žerajića otrovani pas primili smo prošlog ponedeljka. Nažalost, ta tri psa su uginula, a policija je preuzela ovaj slučaj. Prema simptomima, sumnjamo da je u pitanju otrov kreozan, ali čekamo rezultate sumnjivih supstanci koje su nađene na licu mesta. Nakon toga, primljen je poziv za još dva psa i mi smo ih preuzeli. Bili su u zaista lošem stanju, sa visokom temperaturom i povraćanjem. Nakon tretmana, oni su sada u stabilnom stanju i dalje su na posmatranju u našoj ambulanti", kažu za ovaj list u Hitnoj pomoći “Veterine Beograd”, napominjući da su u pitanju čipovani psi u vlasništvu grada.

Stanari ove ulice su više nego revoltirani, a ekipa “24 sata” ih je juče zatekla kako skupljaju novac za troškove veterinara koji je preuzeo psa koji je noć pre takođe otrovan. Kako kažu, plaše se i za sigurnost svoje dece, jer su se trovanja odigrala tik uz školu i obdanište.

"U pitanju su mirni psi, koje svi ovde volimo. Isto tako mi šetamo i svoje pse ovim potezom, a već su otrovane dve pudle, ali su na sreću preživele. Inspektori su nam rekli da sumnjaju na otrov kreozan, koji je zabranjen i kod nas i u EU, a priča se da ga trovači nabavljaju u Bosni i Hercegovini. Jabuke koje poprskate njim ne smeju osam nedelja da se jedu, pa mi strahujemo da je otrov ostao i u zemlji", kaže Marija Mladenović, koja je prekjuče sa komšijama prebacila otrovanog psa u ordinaciju.

(Izvor: 24 sata - Zorica Lazarević)

Pogledajte još