Čelnici Bunjodkora zadovoljni dolaskom Skolarija

TAŠKENT, 10. juna 2009. (Beta-AP) - Čelnici uzbekistanskog fudbalskog kluba Bunjodkora ocenili su da će dolazak trenera Luisa Felipea Skolarija unaprediti tu ekipu, ali i pomoći mladim igračima u toj zemlji da napreduju.

Skolari je u utorak postisao jednoipogodišnji ugovor sa vodećom ekipom uzbekistanskog šampionata.

Takođe, Bunjodkor se plasirao u četvrtfinale azijske Lige šampiona. U sklopu posla, 60-godišnji Brazilac će nadlgedati i rad akademije za mlade fudbalere koja je nedavno osnovana u Taškentu. 

"Skolari će unaprediti naš klub, ali i uzbekistanski fudbal. Njegov zadatak će biti da poboljša imidž kluba na međunarodnoj sceni", rekao je izvršni direktor Bunjodkora Tavakal Ismailov za sajt Azijske fudbalske konfederacije.

U uzbekistanskoj ekipi igra i Brazliac Rivaldo, a čelnici kluba su bili blizu potpisivanja ugovora sa fudbalerom Barselone Samjuelom Etoom.

Skolari, koji je klub preuzeo od svog sunarodnika Zika, u februaru je otpušten iz Čelsija. On je predvodio reprezentaciju Brazila do trijumfa na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

Pre Bunjodkora Skolari je trenirao 17 klubova.

"Bunjodkor ima veliki potencijal, a poslednje četiri godine igra konstantno dobro. Akademija fudbala će mladim uzbekistanskim igračima pružiti priliku da napreduju i razviju svoj talenat", ocenio je Skolari.

Pogledajte još